Αυτός Είναι ο Λόγος που δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Σπάτε τα Σπυράκια σας. Πραγματικά Θα πάθετε Πλάκα!

Ακμή: Όλοι φαίνεται να έχουν άποψη για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης, αλλά λίγοι ξέρουν τι την προκαλεί. Πολλοί αναζητούν μια μακροπρόθεσμη και αξιόπιστη λύση. Όσοι πάσχουν από ακμή δεν ξέρουν τι είναι αλήθεια και τι μύθος, αφού βομβαρδίζονται με πληροφορίες από παντού. Ευτυχώς, το παρακάτω άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την κατάσταση και να βρείτε τρόπους να προλάβετε την ακμή:

1. Δεν επηρεάζει μόνο τους εφήβους.

Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των σπυριών. Ωστόσο, η ακμή δεν εμφανίζεται μόνο στην εφηβεία. Ένας στους τρεις ενήλικες εμφανίζει ακμή, ακόμη και αν δεν είχε πρόβλημα στην εφηβεία του. Οι ορμόνες παίζουν παράξενα παιχνίδια!

2. Μην σπάτε τα σπυράκια σας.

Πολλοί πιστεύουν ότι σπάζοντας τα σπυράκια θα τα εξαφανίσουν. Επίσης, είναι πολύ ικανοποιητική η αίσθηση. Αλλά, δυστυχώς, δεν κάνει καλό στο δέρμα, αφού έτσι σπρώχνετε τα βακτήρια πιο βαθιά και επιδεινώνετε την κατάσταση. Επίσης, μπορεί να αφήσετε σημάδι.

3. Είναι στο DNA σας.

Παρ’όλο που υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ευθύνονται για την ακμή, και το DNA παίζει ρόλο. 75% των περιπτώσεων ακμής οφείλονται στο DNA. Δεν χρειάζεται, όμως, να ανησυχείτε – υπάρχουν πολλές θεραπείες.

4. Δεν είναι απλά αισθητικό πρόβλημα.

Η ακμή αποτελεί αισθητικό πρόβλημα, αλλά μπορεί να επηρεάσει και την ψυχική σας υγεία. Πολλοί δεν αισθάνονται άνετα να κυκλοφορούν με τα σπυράκια και τις ουλές, νευριάζουν, απομονώνονται και στεναχωριούνται. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει και κατάθλιψη.

5. Μπορείτε να βάφεστε.

Συχνά ακούμε ότι καλό είναι να αποφεύγουμε το μακιγιάζ όταν έχουμε ακμή. Αλλά όσοι έχουν ακμή, ξέρουν ότι δεν μπορούν χωρίς να βάφονται. Στην πραγματικότητα, το μακιγιάζ δεν αποτελεί και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Το σημαντικό είναι να επιλέγετε τα σωστά προϊόντα.

6. Η διατροφή δεν επηρεάζει σημαντικά την ακμή.

Η διατροφή δεν επηρεάζει και τόσο την ακμή. Σημαντικό ρόλο μπορεί να παίζουν τα γονίδια και το περιβάλλον. Συγκεκριμένες δίαιτες μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση της ακμής, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα εντελώς. Ωστόσο, μια σωστή διατροφή αποτελεί την βάση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

7. Οι δερματολόγοι δεν έχουν όλες τις απαντήσεις.

Παρ’όλο που οι δερματολόγοι μπορούν να σας βοηθήσουν, δεν έχουν πάντα όλες τις απαντήσεις. Υπάρχουν πολλές παθήσεις και δεν είναι όλοι ειδικοί στην ακμή. Πριν επισκεφτείτε τον γιατρό σας ψάξτε τις αιτίες της ακμής και συζητήστε με την οικογένεια σας. Θα είναι πιο εύκολο να βρείτε την σωστή θεραπεία με τον δερματολόγο σας.

Μπορεί η ακμή να είναι συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά δύσκολα βρίσκει κανείς αξιόπιστες πληροφορίες. Όταν βρείτε την κατάλληλη λύση, θα μπορέσετε να αποχαιρετήσετε την ακμή για πάντα.

Credit: Hefty

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας