Τα 8 είδη αερίων και τα φαγητά που τα προκαλούν!

Αέρια – το δυσάρεστο, και για κάποιους ξεκαρδιστικό – αποτέλεσμα της κατανάλωσης νόστιμων φαγητών. Πιθανότατα θα έχετε παρατηρήσει πώς κάποια είναι εντελώς άοσμα ενώ άλλα δεν γίνεται με τίποτα να περάσουν απαρατήρητα.

Εδώ είναι 8 από τις πιο συνηθισμένες εξηγήσεις για το πως προκαλούνται…

Η αθόρυβη αλλά θανατηφόρα

Αιτία: Τσίχλα

Μπορεί να μοιάζει αθώα, αλλά το να μασάτε τσίχλες μπορεί να ευθύνεται για αυτές τις αθόρυβες αλλά θανατηφόρες που κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί. Η τσίχλα περιέχει σορβιτόλη, ένα σάκχαρο που δεν μπορεί να χωνευτεί και προκαλεί αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα.

Η από-το-πουθενα

Αιτία: Μήλα, Ροδάκινα, Δαμάσκηνα

Η σορβιτόλη υπάρχει ακόμα και μέσα σε φρούτα, αν και θα είναι το πιθανότερο αθόρυβη και άοσμη.

Το μουσικό Toot

Αιτία: Δημητριακά, χυλός, ψωμί

Η λακτόζη είναι ένα από τα υπεύθυνα συστατικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν και υπάρχει κυρίως στα γαλακτοκομικά προϊόντα, υπάρχει και στο ψωμί και τα δημητριακά. Όταν συνδυαστεί με ίνες και άμυλο δημιουργεί αυτές τις μικρές εκκενώσεις αερίων. Τέλεια!

Το γάλα

Αιτία: Γάλα, παγωτό, τυρί

Όπως είπαμε, η λακτόζη δημιουργεί αέρια. Και άμα σας αρέσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα καλό θα είναι να είστε προετοιμασμένοι για αυτό που θα ακολουθήσει.

Ο Ολλανδικός φούρνος

Αιτία: πικάντικο Κάρυ  

Το κάρυ ευθύνεται για την παραγωγή πολλών αερίων. Για αυτό να είστε προσεκτικοί στη χρήση τους καθώς μπορεί να περάσετε ένα υπέροχο βράδυ με την παρέα σας αλλά το πρωί θα σας κάνει να το μετανιώσετε σίγουρα.

Το φασόλι

Αιτία: Φασόλια

“Να είσαι καλό παιδί και να φας τα φασόλια σου” είπε η μαμά. Ναι, αλλά δεν θέλω να τρέχω και να μην φτάνω, ευχαριστώ. Τα φασόλια περιέχουν μεγάλες ποσότητες ινών και ραφινόζης, που είναι πολύ καλά για σένα, αρκεί να μην χρειαστεί να είσαι κοντά σε ανθρώπους.

Πυρηνική έκρηξη

Αιτία: Fast Food

Το Fast food έχει συνήθως πολλά λιπαρά και σάκχαρα που κάνουν το σύστημά σου να τρελαίνεται και στο τέλος να τα παρατάει, παράγοντας τις χειρότερες και πιο αηδιαστικές πορδές γνωστές στην ανθρωπότητα. Μία πραγματική έκρηξη χωρίς προειδοποίηση. Αξίζει το κόπο; Εννοείται, απλά κοιτάξτε και λίγο το σώμα σας, γιατί κάτι δεν πάει καλά όταν παράγει τέτοια αέρια.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας