8 από τις καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής για μια τέλεια κοιλιά

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να είναι σε φόρμα το σώμα μας για το καλοκαίρι πρέπει να φροντίσουμε για αυτό πριν πιάσουν οι ζέστες. Βέβαια,τα ανθρώπινα όντα έχουν την τάση να κάνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς αρχίζουμε να γυμνάζουμε το σώμα μας μόνο μία ή δύο εβδομάδες πριν από την καλοκαιρινή σεζόν.

Αν θέλετε να έχετε ένα έτοιμο σώμα για την παραλία αλλά σας αρέσει να αφήνετε τα πάντα για την τελευταία στιγμή, δείτε παρακάτω αυτές τις ασκήσεις για την κοιλιά. Εμείς εγγυόμαστε ότι αν επιμείνετε σε αυτές και γυμναστείτε σκληρά θα δείτε αποτελέσματα μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.

Αρχάριοι
1. Βάτραχος

Ενώ βρίσκεστε στην πλάτη σας, λυγίστε τα γόνατά σας ώστε να φέρετε τα πέλματα των ποδιών σας μαζί. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας. Κρατώντας την πλάτη σας ίσια, ανασηκώστε τον κορμό σας ελαφρά επάνω και προς τα εμπρός. Κρατήστε την θέση αυτή για λίγα δευτερόλεπτα πριν επιστρέψετε στο έδαφος.Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές .

2. Πλάγια άσκηση

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια σας στο πάτωμα μαζί με το σώμα σας. Ανασηκωθείτε ελαφρά και κάντε προς τα εμπρός με το αριστερό χέρι σας πρώτα και στη συνέχεια με το δεξί σας χέρι. Κρατήστε το κεφάλι και το λαιμό σε ευθεία γραμμή και το κάτω μέρος της πλάτης σας να ακουμπά προς το πάτωμα. Επαναλάβετε 15 φορές σε κάθε πλευρά.

3. Σανίδα

Κάνετε 10 σετ των 5 επαναλήψεων το καθένα.

Ενδιάμεσο επίπεδο
4. Αγγίξτε τα δάχτυλα των ποδιών σας!

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια σας τεντωμένα κατ ‘ευθείαν επάνω. Χρησιμοποιήστε τους μύες της κοιλιάς σας για να σηκώσετε τον κορμό σας από το πάτωμα, σαν να θέλετε να φτάσουν τα χέρια σας προς τα δάχτυλα των ποδιών σας. Κρατήστε την πλάτη σας και τα πόδια ίσια. Κάνετε 2 σετ των 15 επαναλήψεων το καθένα.

5. Ποδήλατο με ροκανίσματα

Ενώ είστε στο πάτωμα, σηκώστε τις ωμοπλάτες σας από το έδαφος. Τοποθετήστε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας, και κρατήστε την πλάτη σας ίσια. Φέρτε τον δεξί αγκώνα σας προς το αριστερό γόνατό σας. Στη συνέχεια, αλλάξτε πλευρά και κάντε την ίδια κίνηση από την άλλη πλευρά για να ολοκληρώσετε την 1 φορά . Κάνετε 2 σετ των 15 επαναλήψεων.

Προχωρημένο επίπεδο
6. Γόνατα επάνω

Για αυτή την άσκηση θα πρέπει να κρατήσετε τις πλάτες από 2 καρέκλες σταθερά και με τα δύο χέρια. Λυγίστε τους αγκώνες σας ελαφρώς, χαμηλώστε τους ώμους σας και χαλαρώστε τον λαιμό σας. Σηκώστε αργά τα γόνατά σας μέχρι το ανώτατο όριο. Κάνετε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

7. Κούνια με τα πόδια τεντωμένα

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια σας απλωμένα στις πλευρές και τα πόδια σας ευθεία. Κρατώντας κάτω μέρος της πλάτης σας και πιέζοντας προς το πάτωμα, φέρτε τα πόδια σας προς τα δεξιά,στη συνέχεια,επιστρέψετε στην αρχική θέση και μετά φέρτε τα πόδια προς την αντίθετη πλευρά. Κάντε συνολικά 15 επαναλήψεις σε 3 σετ.

8. Άσκηση με την μπάλα

Πάρτε τη θέση που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και κάντε τα εξής : κρατώντας ίσια την πλάτη σας,σιγά-σιγά σηκώστε το δεξί σας πόδι μερικά εκατοστά προς το ταβάνι, χαμηλώστε το, και επαναλάβετε για το άλλο πόδι. Κάνετε 2 σετ των 15 επαναλήψεων το καθένα.

Πηγή: tilestwra.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας