7 Τροφές που χαρίζουν υγιή Μαλλιά και επιταχύνουν την ανάπτυξή τους με Φυσικό Τρόπο.

Τα μακριά μαλλιά είναι ο στόχος πολλών γυναικών. Πέρα από τα ειδικά σαμπουάν, τις μάσκες και τα κουρέματα, η αλλαγή στην διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να μακρύνετε τα μαλλιά σας πιο γρήγορα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποια τρόφιμα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών:

Σολομός

Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει αυτό το ψάρι ενισχύουν τους θύλακες των μαλλιών και ενεργοποιούν την ανάπτυξη τους. Επιστημονικά πειράματα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση προϊόντων με αυτά τα οξέα μειώνει την τελογενή φάση (την περίοδο ξεκούρασης των θυλάκων των μαλλιών) για μισό χρόνο. Επιπλέον, ο σολομός περιέχει βιταμίνη Β12 και σίδηρο που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών.

The most amazing and fresh salmon belly cut. Jangan diliatin doank, ntar bikin ngiler lho?. . . . Dari @jingpyokang

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Salmon Hu (@salmonhucom) στις

Στρείδια

Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο ο οποίος κάνει τα μαλλιά να μακραίνουν πιο γρήγορα και χαρίζει λάμψη. Ένα στρείδι την ημέρα μας παρέχει την απαραίτητη ποσότητα ψευδαργύρου. Φυσικά, είναι δύσκολο να τρώμε στρείδια κάθε μέρα. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με πίτουρο, μοσχάρι (ειδικά συκώτι) και χοιρινό που επίσης περιέχουν αρκετό ψευδάργυρο.

Who loves oysters? ? Saint Péray 2008 | Cave de Tain ? Tain-l’Hermitage – #France ㅤ ? @copainsduvin _____ • © Respective owners • Tag #winerylovers ?? • Follow @winerylovers ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WINE COMMUNITY ? FOOD PAIRING (@winerylovers) στις

Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε ζωική πρωτεΐνη την οποία χρειαζόμαστε για την παραγωγή κερατίνης – της ουσίας που αποτελεί το 80% της τρίχας. Η έλλειψη πρωτεΐνης για 2-3 μήνες οδηγεί σε διακοπή της ανάπτυξης των μαλλιών αλλά και τριχόπτωση. Άλλες πηγές πρωτεΐνης είναι η γαλοπούλα και το κουνέλι.

Αβγά

Τα αβγά περιέχουν τα απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη και την διατήρηση των μαλλιών, όπως πρωτεΐνη και βιοτίνη. Η βιοτίνη προτείνεται για την διακοπή της απώλειας των μαλλιών σαν συμπλήρωμα, αλλά είναι πιο αποτελεσματική όταν την καταναλώνουμε από τα τρόφιμα. Επιπλέον, τα αβγά περιέχουν λεύκινη (υπεύθυνη για των διαχωρισμό των κυττάρων) και άλλα αμινοξέα που χρειάζονται τα μαλλιά.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε, η οποία ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών και τα ενισχύει. 30 γραμμάρια αμυγδάλων (περίπου 15-20 καρποί) περιέχουν το 70% την συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν χρήσιμες ουσίες, όπως βιοτίνη, λιπαρά οξέα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Snack time. #EatFatGetThin #DrHyman #goodfats #healthyfats #almonds #pumpkinseeds #eatyourveggies

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amanda Lynn Duck (@mandolinduck) στις

Κολοκυθόσποροι

Οι κολοκυθόσποροι περιέχουν βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και Β4, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά και βιταμίνες Β5 και Β6, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Αν έχετε σοβαρό πρόβλημα απώλειας μαλλιών, πρέπει να συμπεριλάβετε το λάδι κολοκύθας στην διατροφής σας, γιατί συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Φακές

Οι φάκες περιέχουν υψηλές ποσότητες σιδήρου, ο οποίος είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Ένα μπολ φακές περιέχει σχεδόν την μισή ποσότητα της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Επιπλέον, οι φακές περιέχουν ψευδάργυρο, χολίνη και άλλα χρήσιμα θρεπτικά συστατικά.

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας