6 τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα

Για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα πρέπει να κάνετε ισορροπημένη διατροφή, να πίνετε νερό, να αθλείστε, να βάζετε κρέμες κλπ.

Ακούτε πολλές συμβουλές, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε και ποιες τροφές προκαλούν την κυτταρίτιδα, όχι μόνο το πώς να την αντιμετωπίσετε.

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε ποιες τροφές θα πρέπει να βγάλετε από τη διατροφή σας για να αποφύγετε την εμφάνιση κυτταρίτιδας ή τουλάχιστον να την μειώσετε.

Λευκή ζάχαρη

Η λευκή ζάχαρη δεν προσφέρει καθόλου θρεπτικά συστατικά και οι περισσότεροι διατροφολόγοι σήμερα την θεωρούν δηλητήριο. Περιέχει αυτό που λέμε «κενές θερμίδες», οι οποίες συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση της κυτταρίτιδαςκαι το υπερβολικό βάρος. Αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ενώ μπορεί να βλάψει και τα δόντια σας. Η λευκή ζάχαρη κάνει το αίμα πιο όξινο και απομακρύνει τα πολύτιμα μέταλλα του σώματος, όπως το ασβέστιο, αποδυναμώνοντας τα δόντια και τα οστά.

Σας παρουσιάζουμε μερικά υγιεινά υποκατάστατα της λευκής ζάχαρης:

  • Καστανή ζάχαρη
  • Μέλι
  • Ζάχαρη από ζαχαρότευτλο
  • Σιρόπι σφενδάμου
  • Νέκταρ αγάβης
  • Μελάσσα από δημητριακά (ρυζιού, κριθαριού κλπ.)
  • Φυσικά σιρόπια φρούτων (από μήλο, αχλάδι κλπ.)

Επεξεργασμένο αλάτι ή επιτραπέζιο αλάτι

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βγάλετε το επιτραπέζιο αλάτι από τη διατροφή σας επειδή είναι επεξεργασμένο, δηλαδή περιέχει μόνο χλωριούχο νάτριο καιπροκαλεί κατακράτηση υγρών και κακή κυκλοφορία του αίματος. Αυτή επίσης οδηγεί στην κυτταρίτιδα. Το θαλασσινό αλάτι είναι πολύ πιο υγιης επιλογή, αφού περιέχει πολλά ορυκτά και ενώσεις ιχνοστοιχείων, που είναι απαραίτητα σε μικρές ποσότητες για το σώμα.

Μια άλλη εναλλακτική, η οποία όχι μόνο δεν προκαλεί κατακράτηση υγρών αλλά αντιθέτως βοηθάει στην απομάκρυνση των περιττών υγρών είναι η χρήση θαλασσινού νερού στη μαγειρική. Μπορείτε να το αγοράσετε σε μαγαζιά υγιεινής διατροφής και δίαιτας, ακόμα και σε μερικά σούπερ μάρκετ. Χρησιμοποιήστε το σε σούπες, μαγειρευτά, ή για να βράσετε ζυμαρικά και ρύζι.

Τηγανητά

Οι τηγανητές τροφές περιέχουν πολλά λιπαρά, στις περισσότερες περιπτώσεις κακής ποιότητας. Όταν ζεσταίνετε φυτικά ή ζωικά λιπαρά σε θερμοκρασία υψηλότερη από ένα συγκεκριμένο όριο, δημιουργούνται τοξικές ουσίες, τις οποίες συσσωρεύει το σώμα σε σημεία μακριά από τα ζωτικά όργανα για να περιορίσει τους κινδύνους τους. Σας συστήνουμε να προτιμάτε να μαγειρεύετε στον ατμό, στον φούρνο, σε γουόκ στο γκριλ ή και να σοτάρετε το φαγητό σας.

Αλκοολούχα ποτά

Αν και τα αλκοολούχα ποτά δεν δημιουργούν κυτταρίτιδα άμεσα, επιδεινώνουν την κατάσταση αφού συσφίγγουν τα αιμοφόρα αγγεία της επιδερμίδας. Επίσης, έχουν «κενές θερμίδες», οι οποίες οδηγούν σε αύξηση του βάρους και δεν περιέχουν καθόλου θρεπτικά συστατικά. Όταν το σώμα μεταβολίζει το αλκοόλ, τα μετατρέπει σε ζάχαρη. Τα αλκοολούχα ποτά συμβάλλουν στην κατακράτηση υγρών και αυξάνουν τους θύλακες λίπους σε ορισμένα σημεία (τους μηρούς, τα χέρια, την κοιλιά και τους γλουτούς). Αντί να πιείτε κάποιο αλκοολούχο ποτό, προτείνουμε να το αντικαταστήσετε με φυσικούς χυμούς, ροφήματα, ή αν δεν σας αρέσουν, απλά νερό.

Επεξεργασμένες τροφές

Οι τροφές που περιέχουν επεξεργασμένο λευκό αλεύρι χωνεύονται δύσκολα και επίσης προκαλούν συσσώρευση τοξινών στο σώμα, οι οποίες μπορεί να γίνουν κυτταρίτιδα, ατέλειες του δέρματος κ.α. Επίσης προκαλούν δυσκοιλιότητα. Για αυτούς τους λόγους σας συστήνουμε να αποφεύγετε το λευκό ψωμί και γενικότερα το λευκό αλεύρι και να επιλέγετε πάντα προϊόντα ολικής άλεσης: ρύζι, ζυμαρικά κλπ. Εάν τα φτιάχνετε στο σπίτι, χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής άλεσης.

Από την άλλη, παρόλο που πλέον θα καταναλώνετε υδατάνθρακες ολικής άλεσης, είναι σημαντικό να μην τους καταναλώνετε πολύ συχνά. Περιέχουν πολλή ενέργεια, η οποία εάν δεν καταναλωθεί θα μετατραπεί σε θύλακες ενέργειας, δηλαδή λίπος. Καλύτερα να τρώτε ισορροπημένα γεύματα κάθε μέρα, με αμυλούχες τροφές ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες (από ζωικές ή και φυτικές πηγές).

Junk food

To junk food γενικά (γλυκά, χάμπουργκερ, τηγανητές πατάτες, σάντουιτς, σάλτσες, προμαγειρεμένα φαγητά κλπ) περιέχει σχεδόν όλες τις ουσίες που προκαλούν κυτταρίτιδα. Τέτοιες τροφές περιέχουν κατεργασμένο αλεύρι, ζάχαρη, κατεργασμένο αλάτι και τρανς λιπαρά, και όλα τους είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία του σώματος. Έχει αποδειχτεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Επιλέγοντας τέτοιου είδους φαγητό, το σώμα δεν στερείται μόνο σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αλλά στέλνει τις τροφές κατευθείαν για αποθήκευση, δηλαδή τις κάνει συσσωρευμένο λίπος και κυτταρίτιδα.

Αυτές οι τροφές κάνουν το ακριβώς αντίθετο απ΄το να ικανοποιούν την όρεξη. Χρειάζεστε τεράστιες ποσότητες junk food για να νιώσετε χορτάτοι. Χάρη στο αλάτι, την ζάχαρη και τα πρόσθετα γεύσης που περιέχουν, δημιουργούν εθισμό και σε γενικές γραμμές κάνουν τον καθένα να θέλει να τρώει περισσότερο. Συνήθως αυτό οδηγεί στην παχυσαρκία, η οποία αυξάνει την κυτταρίτιδα.

ΠΗΓΗ : meygeia.gr

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας