5+1 Σημάδια καμπανάκια στο πρόσωπο, που προειδοποιούν για κάποιο άλλο σοβαρότερο πρόβλημα υγείας.

Οι Κινέζοι γιατροί ονομάζουν το πρόσωπο «παράθυρο για την υγεία». Και αυτό επειδή το δέρμα μας έχει ευαισθησία σε οποιαδήποτε δυσλειτουργία και αλλαγή συμβαίνει στο σώμα μας.

Παρακάτω θα μάθετε ποια όργανα πρέπει να προσέξουμε αν εμφανιστούν εξανθήματα στο πρόσωπό μας.

Μέτωπο και φρύδια

Εξανθήματα στο μέτωπο ή πάνω από τα φρύδια πιθανότατα υποδεικνύουν ορισμένα γαστρεντερικά προβλήματα. Η γέφυρα ανάμεσα στα φρύδια είναι υπεύθυνη για το έργο του ήπατος.

Προσπαθήστε να διορθώσετε την κατάσταση εξαλείφοντας λιπαρά και τηγανητά τρόφιμα από τη διατροφή σας και μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση αλκοόλ.

Μύτη

Σπυράκια στη μύτη υπαινίσσονται τα θέματα του καρδιαγγειακού συστήματος, ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι το άγχος.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε έναν ενεργό τρόπο ζωής, να χαλαρώνετε πιο συχνά και να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα ύπνου.

Αυτιά

Σύμφωνα με τους Κινέζους γιατρούς, το δέρμα στα αυτιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος.

Αφού δείτε σπυράκια στα αυτιά σας, θα πρέπει πρώτα να μειώσετε την κατανάλωση αλατιού και καφέ και να αρχίσετε να πίνετε περισσότερο νερό.

Μάγουλα και ζυγωματικά

Τα ζυγωματικά και το άνω μέρος στα μάγουλα αντικατοπτρίζουν το έργο των πνευμόνων και των βρόγχων. Τα σπυράκια που εμφανίζονται εδώ μπορεί να υποδηλώνουν προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα. Αλλεργίες μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για αυτό.

Ωστόσο, εξανθήματα στην κάτω περιοχή από το μάγουλο μπορεί να υποδεικνύουν οδοντικά προβλήματα.

Δώστε προσοχή στο αναπνευστικό σας σύστημα. Πρώτα απ ‘όλα, περπατήστε περισσότερο και αναπνεύστε καθαρό αέρα, εγκαταλείψτε το κάπνισμα και αποφύγετε όλα τα είδη των χώρων καπνίσματος.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην στοματική σας υγιεινή. Προσπαθήστε να τρώτε λιγότερα γλυκά και να αρνηθείτε τα αναψυκτικά.

Χείλια

Τα δερματολογικά προβλήματα γύρω από το στόμα μπορούν να μας δώσουν ένα μήνυμα σχετικά με τα πεπτικά προβλήματα, τη δυσπεψία και τον εντερικό σπασμό.

Προσπαθήστε να αρνηθείτε τελείως το γρήγορο φαγητό. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας πολλά τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα και λαχανικά.

Πηγούνι

Τα εξανθήματα σε αυτόν τον τομέα συνήθως προσελκύουν την προσοχή στο αναπαραγωγικό σύστημα. Μια άλλη αιτία για αυτό μπορεί να είναι προβλήματα ορμονικής ισορροπίας και του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Εάν το σπυράκι στο πηγούνι εμφανίστηκε μόνο μία φορά, δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Απλά βάλτε λοσιόν ή αλοιφή ψευδαργύρου.

Ωστόσο, ένα μόνιμο εξάνθημα στο πηγούνι υποδηλώνει ότι πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Credit: BrightSide

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας