5+1 Επτασφράγιστα Μυστικά που θα σε Βοηθήσουν να Χάσεις γρήγορα τα Περιττά Κιλά και οι Διαιτολόγοι ΔΕΝ θέλουν να Ξέρεις!

Σύμφωνα με τις στατιστικές, το μέσο άτομο προσπαθεί να χάσει βάρος, τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο. Αλλά μόνο 1 στους 100 ανθρώπους μπορεί να χάσει βάρος αποτελεσματικά και μπορεί με υπερηφάνεια να μοιραστεί την ιστορία του της επιτυχούς απώλειας βάρους. Εμείς θα θέλαμε να είστε γίνετε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, και έτσι αποφασίσαμε να αποκαλύψουμε τα μυστικά που θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο στόχο σας πολύ πιο εύκολα.

Ο Δρ. Roger Gould, ένας από τους πιο γνωστούς ειδικούς στην κατανάλωση φαγητού που βασίζονται σε συναισθηματικούς παράγοντες, μας διαβεβαιώνει ότι τα συναισθήματά μας, και όχι η έλλειψη θέλησης, μας εμποδίζουν να χάσουμε μόνιμα βάρος μόνιμα. Έτσι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα παρακάτω μυστικά πριν ξεκινήσετε τον αγώνα σας με την απώλεια βάρους:

1. Να είστε συνεπείς.

Είναι πάντα πολύ δύσκολο να ξεκινήσετε μια διατροφή που αποτελείται μόνο από φρούτα και λαχανικά, αν έχετε συνηθίσει να τρώτε συνέχεια fast food φαγητά. Δημιουργεί ένα τεράστιο άγχος για το σώμα σας, και θα αντιδράσει αναλόγως. Προσπαθήστε να μην γίνεστε πολύ απαιτητικοί με τον εαυτό σας αμέσως, και να κάνετε σταδιακές και προοδευτικές αλλαγές αντίθετα.

2. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθεί προσεκτικά την πρόοδό σας. Αυτό θα σας δώσει μια πραγματική εικόνα του πόσο βάρος έχετε χάσει. Σε πολλές περιπτώσεις, θα πρέπει να περιμένετε μήνες μέχρι να δείτε κάποιες αξιοσημείωτες αλλαγές στο σώμα σας. Για να μην χάσετε το κίνητρο, τηρήστε ένα αρχείο με όλες τις σωματικές αλλαγές.

3. Να είστε σωματικά δραστήριοι.

Ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά είναι πολύ σημαντικό να συνδυάσετε την καλή διατροφή με κάποιο είδος σωματικής άσκησης. Ακόμη και οι δραστηριότητες χαμηλού κινδύνου, όπως το περπάτημα (αν εκτελείται σε καθημερινή βάση) είναι πολύ ωφέλιμες.

4. Αναζητήστε ηθική υποστήριξη από φίλους και την οικογένειά σας.

Η ηθική υποστήριξη του περίγυρού σας είναι εξαιρετικά σημαντική όταν βρίσκεστε σε δίαιτα. Ξέρουν ότι όταν μπαίνετε σε πειρασμό, θα αισθανθείτε ενοχές αργότερα, και θα πρέπει να σας υπενθυμίζουν να είστε προσεκτικοί με τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας όταν βρίσκονται μαζί σας. Είναι ο τρόπος τους για να σας υποστηρίξουν στον αγώνα σας.

5. Προσδιορίστε τον μεταβολικό σας τύπο.

Αν αισθάνεστε ότι κάνετε τα πάντα για να χάσετε βάρος, αλλά ακόμα δεν έχετε ορατά αποτελέσματα, τότε μπορεί να έχετε πρόβλημα με τον μεταβολισμό σας. Αν έχετε έναν αργό μεταβολισμό, εφοδιαστείτε με υπομονή και μην αφήνετε να σας ρίξει ψυχολογικά. Να θυμάστε ότι κάποια μέρα μακροπρόθεσμα θα φανούν τα αποτελέσματα.

6. Οποιαδήποτε διατροφή απαιτεί εποπτεία.

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δίαιτα, επισκεφτείτε έναν καλό διατροφολόγο για να σας εποπτεύει και να σας δίνει συμβουλές. Θυμηθείτε: οι «δίαιτες θαύμα» που υπόσχονται να κάψετε κιλά λίπους σε χρόνο μηδέν, εγκυμονούν κινδύνους να βλάψετε την υγεία σας. Οι δίαιτες που έχουν χαμηλές θερμίδες στερούνται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την καλή λειτουργία του σώματός, και έτσι θα έχουν αρνητική επίδραση στην ψυχική και σωματική σας ευεξία.

Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ταξίδι της απώλειας του βάρους σας. Καλή επιτυχία!

Credit: BrightSide

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας