5 Τεράστια Λάθη που ΟΛΕΣ κάνουμε στο Ντους και Καταστρέφουμε την Επιδερμίδα μας. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

Το ντους είναι ένα καθημερινό τελετουργικό που οι περισσότεροι το κάνουμε μηχανικά, χωρίς να σκεφτόμαστε αν κάνουμε κάτι λάθος. Αποδεικνύεται ότι και εδώ πρέπει να εφαρμόζονται κάποιοι κανόνες, για να μη βλάψουμε το δέρμα μας.

Συγκεντρώσαμε κάποια κλασικά λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια του ντους. Προσπαθήστε να τα αποφύγετε, και το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί.

1. Πολύ ζεστό νερό

To ζεστό νερό στερεί από το δέρμα την υγρασία, που οδηγεί σε ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Επιπλέον, το υπερβολικά ζεστό ντους είναι επιβλαβές για 2 ακόμα λόγους: πρώτον απομακρύνει πάρα πολύ σμήγμα, αφήνοντας το δέρμα ευάλωτο σε βακτήρια και επιβλαβείς ουσίες. Και δεύτερον, προκαλεί υπερβολική ροή του αίματος. Αυτό συχνά οδηγεί σε μακροχρόνια ερυθρότητα, φλεγμονή, εξανθήματα και ξηροδερμία.

2. Υπερβολικά χρονοβόρο ντους

Όπως και το ζεστό νερό, η μακροχρόνια παραμονή στο ντους στεγνώνει το δέρμα. Ως εκ τούτου, προκύπτουν διάφορα προβλήματα: εξάνθηματα και κνησμός. Να θυμάστε: το ντους θα πρέπει να διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

3. Η συχνή χρήση προϊόντων που δημιουργούν έντονο αφρό

Η σύνθεση των σύγχρονων αφρόλουτρων περιλαμβάνουν επιφανειοδραστικά συστατικά. Η λειτουργία τους είναι να εξασφαλίσουν ότι τα μόρια λίπους θα δεσμευτούν σε μόρια νερού. Αν το αφρόλουτρο σας δίνει πλούσιο αφρό, σημαίνει ότι περιέχει περίσσεια ποσότητα των ουσιών αυτών. Όσο περισσότερος αφρός δημιουργείται στο ντους, τόσο περισσότερο αφαιρεί το φυσικό προστατευτικό στρώμα λίπους. Αυτό οδηγεί σε ξηρό και τραχύ δέρμα.

Επιπλέον, αν δεν έχετε ιατρικές ενδείξεις για τη χρήση αντιμικροβιακών προϊόντων καθαρισμού, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά.

4. Η χρήση παλιών και φθαρμένων σφουγγαριών

Η παρατεταμένη χρήση του ίδιου σφουγγαριού αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία. Τα υγρά σφουγγάρια δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας. Η χρήση ενός σφουγγαριού μπορεί να διαρκεί όχι περισσότερο από 4 εβδομάδες.

Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιείτε ένα γάντι καθαρισμού για το μπάνιο ή μια μικρή πετσέτα.

Είναι επίσης σημαντικό μετά τη χρήση του σφουγγαριού να φροντίζετε να το στεγνώσετε καλά.

5. Υπερβολικά έντονο μασάζ

Το καλό στέγνωμα του δέρματος είναι εξίσου σημαντικό με το πλύσιμο. Σκουπιστείτε ταμπονάριστά με μια πετσέτα, αφήνοντας το σώμα λίγο υγρό. Μετά από αυτό, ενυδατώστε το δέρμα σας με την αγαπημένη σας κρέμα και θα είναι μεταξένιο και υγιές!

Credit: Adme

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας