4 Τρομακτικές επιπτώσεις που έχει η Ζάχαρη στον Οργανισμό μας δεν πρέπει να Αγνοήσουμε.

Το ότι η ζάχαρη καταστρέφει τα δόντια είναι γνωστό, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο κακό το οποίο προκαλεί. Η ζάχαρη έχει και άλλες αρνητικές επιδράσεις στο σώμα.

1. Η ζάχαρη επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος

Όταν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, η ζάχαρη συνδέεται χημικά με πρωτεΐνες όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη που εξασφαλίζουν τη νεότητα του δέρματος.

  • Πρώτον, μια τέτοια αλληλεπίδραση καταστρέφει τις πρωτεΐνες (η καταστροφή του κολλαγόνου και της ελαστίνης οδηγεί σε ξηρότητα και ρυτίδες στο δέρμα).
  • Δεύτερον, παράγει νέες και επιβλαβείς ουσίες. Για παράδειγμα, κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, ο οποίος αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα γήρανσης.

2. Η ζάχαρη επιδεινώνει τη φλεγμονή

Η ικανότητα της ζάχαρης να επιδεινώνει τη φλεγμονή σημαίνει ότι προάγει την εμφάνιση σπυριών και ρυτίδων στο δέρμα σας. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, όπως η αρθρίτιδα.

Ακόμη και όταν πίνουμε τσάι με ζάχαρη για να θεραπεύσουμε ένα κρύωμα, η ζάχαρη γίνεται έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτηρίδια σε έναν λαιμό που έχει ήδη φλεγμονή. Επομένως, αποδεικνύεται ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι δεν είναι απλώς άχρηστες αλλά και επιβλαβείς.

2. Η ζάχαρη προκαλεί καρδιαγγειακά νοσήματα

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, οι γιατροί πίστευαν ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν μειώνοντας την κατανάλωση λιπών που αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Η ζάχαρη θεωρήθηκε λιγότερο επικίνδυνη από τα ζωικά λίπη και οι άνθρωποι οδηγούνταν σε δίαιτες χωρίς λίπος αλλά δεν έκοβαν τα γλυκά.

Τον 21ο αιώνα, η κατάσταση άλλαξε δραματικά. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η ζάχαρη αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ παράλληλα διευκολύνει την πρόσφυση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων που έχουν ήδη υποστεί βλάβη από τη ζάχαρη.

4. Η ζάχαρη κυριολεκτικά οδηγεί στην τρέλα

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη. Αυτό συμβαίνει επειδή η ζάχαρη μειώνει το επίπεδο ορμονών του BDNF, το οποίο παρεμποδίζεται σε άτομα με κατάθλιψη και σχιζοφρένεια.

Άλλες μελέτες υποδηλώνουν ότι η υπερβολική ζάχαρη μπορεί να αυξήσει το άγχος (που προσπαθούμε να πολεμήσουμε τρώγοντας κάτι γλυκό – η ειρωνεία είναι μεγάλη).

Και ένα πείραμα έδειξε, ότι οι αρουραίοι έγιναν πολύ πιο ηλίθιοι εξαιτίας της ζάχαρης. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ζάχαρη βλάπτει τα κύτταρα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη μάθηση και τη μνήμη.

Credit: BrightSide

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας