4 Μυστικά από την Ιαπωνία που θα σας Βοηθήσουν να Χάσετε γρήγορα Βάρος!

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, όλοι θέλουμε να βελτιώσουμε το σώμα μας όσο μπορούμε για να βγούμε στις παραλίες. Κόβουμε τα γλυκά και αρχίζουμε να τρώμε πιο υγιεινά. Πολλοί από μας ξεκινάνε και γυμναστήριο για να πληρώσουν τα σπασμένα της χρονιάς.

Όμως, δεν φαίνεται η έντονη γυμναστική να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αλλά όταν πρόκειται για το σώμα μας, η περισσότερη προσπάθεια δεν σημαίνει και απαραίτητα περισσότερα οφέλη.  Τι θα λέγατε εάν σας λέγαμε πως το περπάτημα έχει καλύτερα αποτελέσματα από την έντονη άσκηση;

Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν μπορούμε να ηρεμήσουμε το σώμα μας και να το ακούσουμε, θα θέλουμε να φάμε και λιγότερο. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο μόνος τρόπος για να είσαι υγιής είναι να τρως ψημένο κοτόπουλο με μπρόκολο στον ατμό.

Αλλά εάν δεν θέλουμε να προετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς ή για κάποιον διαγωνισμό, τότε γιατί να τα κάνουμε αυτά; Θέλουμε να είμαστε όμορφοι, αλλά να μην στερούμαστε κιόλας. Και ξέρουμε πως γίνεται!

Δείτε 4 πράγματα που μάθαμε από τους φίλους μας από την Ιαπωνία, που μπορούν να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στο σώμα μας, χωρίς να χρειαστεί να γίνουμε ακραίοι:

1. Εάν προπονείσαι σαν αθλητής του sumo, θα μοιάζεις και σαν αθλητής sumo.

Δεν έχει τόσο σημασία το τι κάνεις, αλλά το πώς το κάνεις. Για παράδειγμα, οι αθλητές του sumo παραλείπουν το πρωινό, γυμνάζονται πολύ έντονα όλο το πρωί, το μεσημέρι έχουν ένα πολύ μεγάλο γεύμα, μετά κοιμούνται και επαναλαμβάνουν το ίδιο πρόγραμμα το απόγευμα.

Παρομοίως, εάν γυμνάζεστε έντονα, θα πεινάτε και πολύ. Ανεξάρτητα από το πόσο υγιεινά θα είναι τα γεύματα, μάλλον μετά θα τρώτε περισσότερο από ότι πρέπει, χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Μετά από πολύ φαγητό θα θέλετε να πάρετε έναν υπνάκο. Από τη μία, χτίζετε μυς και αντοχές, αλλά παράλληλα βάζετε και ένα χοντρό στρώμα λίπους πάνω από αυτούς τους μυς. Δεν είναι καλό να το παρακάνουμε.

2. Κρατήστε το σώμα σας ζεστό.   

Ένα κρύο σώμα είναι ένα νεκρό σώμα. Οι τροφές που τρώμε μας επηρεάζουν άμεσα και κάθε μία έχει τη δική της ενέργεια που μας δίνει όταν την καταναλώνουμε.

Οι τροφές που μεγαλώνουν το καλοκαίρι θεωρείται πως μας δροσίζουν, έτσι ώστε το σώμα να παραμένει ισορροπημένο και τα φαγητά που καλλιεργούνται το χειμώνα θεωρείται πως μας ζεσταίνουν και ηρεμούν το σώμα.

Είναι σημαντικό λοιπόν να τρώμε λαχανικά εποχής και μην το παρακάνουμε με ορισμένα που μπορούν να βγάλουν τον οργανισμό μας εκτός ισορροπίας και να μας κάνουν να νιώθουμε κουρασμένοι.

Γι’αυτό και στην Κίνα σπάνια σερβίρουν ωμές σαλάτες. Αυτό ισχύει γιατί στην Ανατολή η διατροφή δεν συμπεριλαμβάνει ωμά φαγητά, γιατί θέλουν να κρατήσουν το σώμα τους πιο θερμό. Τα λαχανικά είναι πολύ ωραία ψημένα στον ατμό, βρασμένα ή ακόμα και ψητά.

3. Μην πίνεται νερό μαζί με το φαγητό.

Από τη μία, το κρύο νερό κατεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος. Από την άλλη, το νερό σβήνει την ‘φωτιά’ που έχει ανάψει στο στομάχι, κάτι που σταματάει την διαδικασία της πέψης.

Στην Ιαπωνία, οι περισσότεροι τρώνε σούπες με τα γεύματα. Έτσι, δεν χρειάζεται να πιούνε νερό. Είναι κάτι συνηθισμένο, ωστόσο, να έχουν ένα ζεστό τσάι μετά το γεύμα. Είναι σημαντικό να πίνουμε αρκετό νερό, αλλά είναι επίσης σημαντικό να τρώμε τροφές που είναι ενυδατικές.

Καλό θα ήταν να ελαττώσουμε και τον καφέ ή το μαύρο τσάι, γιατί είναι γνωστό πως αφυδατώνουν σε μεγάλο βαθμό το σώμα.

4. Να κάνετε ζεστά μπάνια. 

Το ζεστό μπάνιο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που βοηθάει στην πέψη και στην αποτοξίνωση του σώματος από τους πόρους. Στην Ιαπωνία, συνηθίζουν να γεμίζουν την μπανιέρα μέχρι τη μέση, γιατί εάν η στάθμη του νερού είναι πάνω από το ύψος της καρδιάς, αυτό μπορεί να αυξήσει την πίεση και το αποφεύγουν.

Η θερμοκρασία είναι επίσης πολύ σημαντική. Καλό να είναι υψηλή έτσι ώστε να βοηθάει στην κυκλοφορία, αλλά δεν θέλει να το παρακάνουμε. Ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο είναι ότι πρέπει και μπορεί να βελτιώσει αισθητά τον ύπνο σας.

Εάν νομίζετε πως η απώλεια βάρους έχει να κάνει μόνο με το τι τρώμε, τότε αυτές οι συμβουλές θα σας φανούν παράξενες. Αλλά όταν ολόκληρα έθνη τρώνε σωστά και έχουν ισορροπημένα σώματα λόγω αυτών των συμβουλών, δεν βλάπτει να τις δοκιμάσουμε!

Credit: elitedaily.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας