15 Κλασσικές Συνήθειες που έχουν ΟΛΕΣ οι Γυναίκες και Καταστρέφουν την Υγεία τους ΧΩΡΙΣ να το Καταλαβαίνουν

Οι γυναίκες ασχολούμαστε με πολλά πράγματα που μας κάνουν κακό μακροπρόθεσμα. Είναι τόσο βαθιά ριζωμένα στην ρουτίνα μας που οι συνέπειες τους δεν είναι απλές. Ορκιζόμαστε στην καθημερινή μας ρουτίνα καθαρισμού, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες συνήθειες που δεν πρέπει να γίνονται κανονικά και σας τις παρουσιάζουμε.

Η ευαίσθητη περιοχή χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα γι’αυτό καλό είναι να αποφεύγουμε τα σκληρά σαπούνια. Χωρίς να το συνειδητοποιούμε μπορεί να κάνουμε κακό στο ευαίσθητο σώμα μας. Δείτε πώς μπορείτε να το αποφύγετε:

1. Δεν πρέπει να φοράτε την ίδια σερβιέτα όλη μέρα, γιατί μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις.

2. Πλένετε το σουτιέν σας μια φορά την εβδομάδα, ενώ πρέπει να το πλένετε ανά 3 χρήσεις.

3. Φοράτε μαύρα σουτιέν το καλοκαίρι, ενώ καλό είναι να προτιμάτε τα πιο ανοιχτόχρωμα για να μην σας ζεσταίνουν τόσο.

4. Το σουτιέν κατά την διάρκεια του ύπνου πιέζει τους μυς, βλάπτει την κυκλοφορία των νεύρων και καταστρέφει τους ιστούς του στήθους. Είναι προτιμότερο να το βγάζετε.

5. Ο κόλπος έχει τον δικό του μηχανισμό καθαρισμού και η ισορροπία του είναι πολύ ευαίσθητη, γι’αυτό καλό είναι να αποφεύγετε τα σαπούνια.

6. Τα σουτιέν με μπανέλα μπορεί να προκαλέσουν μύκητες, ερεθισμό του δέρματος και κακή κυκλοφορία του αίματος. Αποφύγετε την καθημερινή χρήση.

7. Αποφύγετε τον ψεκασμό αποσμητικού απευθείας στο δέρμα, γιατί προκαλεί ερεθισμό και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του μαστού. Ψεκάστε το πάνω στα ρούχα σας.

8. Βγαίνετε στον βλαβερό ήλιο χωρίς αντηλιακό. Είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό για να προστατευτείτε από την ακτινοβολία.

9. Αν δεν ξεβάφεστε πριν τον ύπνο, προκαλείτε πρόωρη γήρανση, φουσκάλες και μπορεί να χαλάσετε τις μαξιλαροθήκες σας. Γι’αυτό είναι προτιμότερο να αφαιρείτε το μακιγιάζ.

10. Πρέπει να επισκέπτεστε τον γυναικολόγο σας τακτικά, ώστε να γνωρίζετε τι συμβαίνει στην ευαίσθητη περιοχή σας.

11. Παραλείποντας το πρωινό ρίχνετε τα επίπεδα ενέργειας σας και κάνετε κακό στον μεταβολισμό σας. Το σώμα σας αισθάνεται αδυναμία και σας εμποδίζει από το να αισθανθείτε ευτυχισμένοι.

12. Είναι πολύ κακή συνήθεια να τρώτε τα νύχια σας, γιατί με αυτό τον τρόπο βάζετε βακτήρια στο σώμα σας.

13. Στις μέρες μας έχουμε ξεχάσει να τρώμε ήρεμα, λόγω της πίεσης ή της έλλειψης χρόνου. Στην πραγματικότητα, όμως, θα πρέπει να αφιερώνουμε τουλάχιστον 20 λεπτά σε κάθε γεύμα.

14. Περιμένετε να πάρετε άδεια από κάποιον άλλο για να ζήσετε την ζωή σας, ενώ πρέπει εσείς οι ίδιες να είστε κυρίαρχες του εαυτού σας.

15. Πειράζετε την επιδερμίδα σας όταν βλέπετε κάποιο σπυράκι, ενώ μπορεί να το κάνετε χειρότερο. Καλύτερα να το αφήσετε να φύγει μόνο του, διαφορετικά μπορεί να μείνει σημάδι ή να προκαλέσει φλεγμονή.

Credit: wittyfeed.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας