13 Σημάδια-Καμπανάκια στα Νύχια, που μας Προειδοποιούν για Σοβαρά Προβλήματα Υγείας και δεν Πρέπει να Αγνοήσουμε.

Αν κοιτάξετε τα νύχια σας, θα δείτε στη βάση του νυχιού μικρές ημισελήνους. Η αλλαγή του χρώματος, του σχήματος ή του μεγέθους  μπορεί να υποδεικνύει όχι μόνο την παρουσία κάποιας ασθένειας, αλλά επίσης και μια προδιάθεση σε αυτή. Αυτή η διάγνωση βοηθά να παρατηρήσετε το πρόβλημα και να αναλάβετε δράση.

Σήμερα θα σας μάθουμε πως να κάνετε μόνοι σας διάγνωση σύμφωνα με την υγεία των ημισελήνων των νυχιών.

Αλλαγή ημισελήνου σε ένα δάχτυλο

  • Η ημισέληνος στο μικρό δάχτυλο, κατά κανόνα, θα πρέπει να είναι σχεδόν αόρατη ή εντελώς απούσα. Συνδέεται με τη λειτουργία των νεφρών, του λεπτού εντέρου και της καρδιάς. Μεγάλη ημισέληνος μπορεί να είναι αιτία υψηλής αρτηριακής πίεσης του αίματος.
  • Η ημισέληνος στον παράμεσο είναι υπεύθυνη για το αναπαραγωγικό και το λεμφικό σύστημα. Ημισέληνος που δεν φαίνεται καλά μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα στον μεταβολισμό.
  • Το μεσαίο δάχτυλο συνδέεται με τη λειτουργία του εγκεφάλου και του καρδιαγγειακού συστήματος. Η έλλειψη ημισελήνου μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα με τα αιμοφόρα αγγεία και προβλήματα υψηλής αρτηριακής πίεσης.
  • Η ημισέληνος στον δείκτη μπορεί να λείπει ή να μειωθεί σημαντικά λόγω της μη επαρκούς λειτουργίας των εντέρων, του παγκρέατος και εξαιτίας χρόνιων παθήσεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.
  • Η ημισέληνος στον αντίχειρα υποδεικνύει τη λειτουργία των πνευμόνων και της σπλήνας. Αυτή είναι η πιο σημαντική ημισέληνος απ’ όλες, και δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το 25% του συνολικού μήκους των νυχιών. Μπορεί να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του συνεχούς καπνίσματος ή από αύξηση υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Πολύ μεγάλες ημισέληνοι

Πολύ μεγάλες ημισέληνοι θεωρούνται όταν καταλαμβάνουν το ένα τρίτο (ή παραπάνω) από το σύνολο των νυχιών. Υποδεικνύουν προβλήματα με το καρδιαγγειακό σύστημα, βλάβες του καρδιακού ρυθμού και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Συχνά οι μεγάλες ημισέληνοι εμφανίζονται σε αθλητές και σε άτομα που το επάγγελμά τους σχετίζεται με τη σωματική άσκηση. Αν ένα άτομο δεν ασχολείται με τον αθλητισμό, η διευρυμένες ημισέληνοι μπορεί να εμφανιστούν λόγω έντονου στρες.

Μικρές ημισέληνοι

Μικρές ημισέληνοι που μετά βίας φτάνουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, δείχνουν προβλήματα χαμηλής πίεσης του αίματος και της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ενός αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος, κακό μεταβολισμό, ανεπάρκεια σιδήρου και βιταμίνης Β12 στο σώμα.

Αν παρατηρήσετε ότι οι ημισέληνοι είναι αποκομμένες από τη βάση του νυχιού και δείχνουν σα να αιωρούνται,  αυτό δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το σάκχαρο του αίματος και πιθανή ανάπτυξη διαβήτη.

Δεν υπάρχουν ημισέληνοι

Μην πανικοβάλλεστε, αν δεν μπορείτε να δείτε ημισελήνους στα νύχια σας ή τα νύχια του παιδιού σας. Στα παιδιά, συχνά δεν είναι ορατές και εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Και σε ορισμένους ανθρώπους δεν εμφανίζονται λόγω φυσιολογικών χαρακτηριστικών της δομής των νυχιών.

Ωστόσο, η απότομη εξαφάνιση των ημισελήνων είναι αποδεκτή από τη σύγχρονη ιατρική ως ένα από τα συμπτώματα κυκλοφορικών διαταραχών. Μελέτες έδειξαν ότι η απουσία ημισελήνων σχετίζονται με προβλήματα με το θυρεοειδή αδένα, ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12 και του σιδήρου.

Αλλαγή χρώματος ημισελήνων

  • Γκρι ημισέληνοι δείχνουν έντονη κόπωση, πεπτικά προβλήματα και πιθανές δυσκολίες στην αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.
  • Λευκές ημισέληνοι είναι ένα καλό και φυσικό χρώμα. Οι ημισέληνοι πρέπει να είναι λίγες αποχρώσεις πιο ανοιχτόχρωμες από το δέρμα.
  • Μωβ χρώμα είναι ένα σημάδι της κακής κυκλοφορίας και έλλειψης οξυγόνου στους ιστούς και τα όργανα. Συχνά μπορεί να συνοδεύεται από ζάλη και κεφαλαλγία.
  • Ροζ (κόκκινο) ημισέληνοι μπορεί να ένδειξη χαμηλής σωματικής δραστηριότητας και προβλημάτων των πνευμόνων.
  • Οι μαύρες ημισέληνοι είναι πολύ επικίνδυνη ένδειξη, είναι σπάνιες. Κατά κανόνα, αυτό είναι ένα σύμπτωμα της δηλητηρίασης από βαρέα μέταλλα.

Credit: Adme

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας