Όλα τα οφέλη που έχει η Βιταμίνη D στον Οργανισμό μας. Δείτε ΠΟΙΑ προβλήματα Υγείας προκαλούνται από την έλλειψή της!

Παρά το όνομά της, η βιταμίνη D δεν είναι πραγματικά μια βιταμίνη, αλλά μια ισχυρή νευροκυκλοφορική στεροειδή ορμόνη, η οποία προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία.

Οι ερευνητές τονίζουν τη σημασία της κατάλληλης έκθεσης στον ήλιο ως τον καλύτερο τρόπο για τη βελτιστοποίηση των επιπέδων της βιταμίνης D στον οργανισμό.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα ήταν καλύτερο να λαμβάνετε τεχνητό φως UVB, καθώς έχει βρεθεί ότι η έκθεση των ακτίνων UV προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία, εκτός από την παραγωγή αυτής της βιταμίνης. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να λαμβάνετε βιταμίνη D μέσω της διατροφής σας.

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D έχει βρεθεί να είναι ο κύριος ένοχος για την ανάπτυξη πολλών προβλημάτων υγείας, και η διόρθωση της μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 50%.

Αυτή η βιταμίνη επηρεάζει στην πραγματικότητα περίπου 3.000 από τα 24.000 γονίδια σας μέσω των υποδοχέων τους, τα οποία βρίσκονται σε όλο το σώμα.

Ρυθμίζει την ικανότητα να καταπολεμά τις λοιμώξεις και τη χρόνια φλεγμονή. Επιπλέον, παράγει περισσότερα από 200 αντι-μικροβιακά πεπτίδια. Αυτό εξηγεί την ιδιότητα της βιταμίνης D για την πρόληψη της γρίπης και του κρυολογήματος.

Η έρευνα έχει αποδείξει ότι η βιταμίνη D είναι εξαιρετικά χρήσιμη στις εξής περιπτώσεις:

  • Καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια
  • Βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις
  • Διαβήτης τύπου 1 και 2
  • Αυτισμός, Αλτσχάιμερ και άλλες δυσλειτουργίες του εγκεφάλου
  • Έκβαση της εγκυμοσύνης (χαμηλότερος κίνδυνος καισαρικής τομής και προ-εκλαμψία)

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D βελτιώνει την κατάθλιψη, το διαβήτη, και καταπραΰνει τον πόνο που οφείλεται σε καρκίνο του μαστού, και τη νόσος του Crohn.

Credit: Healthy-food-house

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας