10+1 Ευεργετικές Ιδιότητες που έχει το να ακούμε Μουσική στο Κρεβάτι. Δώστε Προσοχή στην 7η!

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για όλους εσάς, αλλά η μουσική μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα κάτω από οποιαδήποτε περίσταση και μας φτιάχνει την μέρα, ειδικά αν η μελωδία είναι εκπληκτική.

Οι περισσότερο άνθρωποι όμως, δεν γνωρίζουν καν ότι η μουσική που ακούν μπορεί να είναι πραγματικά επικερδής τόσο για το σώμα και όσο και για την ψυχή τους.

Η μουσική έχει την ικανότητα να μας ησυχάζει, να μας κάνει πιο αισιόδοξουςκαι και μπορεί να επηρεάσει διάφορα κομμάτια της ζωής μας με εκπληκτικούς τρόπους.

#1: Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο θόρυβος και η γαλήνη δεν πάνε πακέτι, έτσι είναι λογικό να θεωρούμε ότι η μουσική δεν ενδείκνυται όταν θέλουμε να κοιμηθούμε ήσυχα το βράδυ. Ωστόσο, το WebMD αναφέρει ότι υπάρχουν ορισμένα είδη μουσικής που μπορεί να μας χαρίσουν πιο γαλήνιο ύπνο!

#2: Μειώνει το στρες
Δεν έχει σημασία σε ποια κατάσταση βρίσκεστε, το αγαπημένο σας τραγούδι μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Θα πρέπει σίγουρα να αρχίσετε να ακούτε μουσική κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, διότι έτσι θα μειώσετε τα επίπεδα άγχους και ως εκ τούτου θα τελειώσετε την δουλειά σας στην ώρα σας και χωρίς προβλήματα.

#3: Ανεβάζει τη διάθεση
Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όλοι έχουμε μουσικά ακούσματα που μας “ανεβάζουν”, ασχέτως του πως αισθανόμαστε.

Μια άλλη μελέτη του 2003 ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αυτο-επίγνωση όταν ακούνε μουσική, πράγμα το οποίο είναι ζωτικής σημασίας όταν εργάζεστε πάνω σε ένα σημαντικό ζήτημα ή παλεύετε με τα συναισθήματά σας.

#4: Μειώνει την όρεξη
Το πανεπιστήμιο Cornell πραγματοποίησε μια μελέτη η οποία έδειξε ότι οι συμμετέχοντες κατανάλωναν 18% λιγότερες θερμίδες, όταν στο περιβάλλον τους έπαιζε μουσική.

Ένα πιο casual περιβάλλον, το οποίο μπορεί να επηρεαστεί έντονα από τη μουσική που ακούμε, μπορεί να βάλει το σώμα μας σε μια τέτοια κατάσταση όπου εν αγνοία μας τρώμε λιγότερο.

#5: Αυξάνει την συγκέντρωση
Μερικές φορές η μουσική μπορεί να μας εκτρέψει και να μας δυσκολέψει στο να επικεντρωθούμε σε κάτι. Ωστόσο, η απόδραση που μας προσφέρει από το περιβάλλον το καθιστά πραγματικά απλούστερο να αποκλείσουμε παράγοντες που μας αποσπούν την προσοχή.

#6: Βελτιώνει τη μνήμη
Ακούγοντας μουσική βελτιώνεται η ψυχολογία μας με την αύξηση ντοπαμίνης και οξυτοκίνης στον εγκέφαλο. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι η “έμπνευση” που θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο θετικά και γεμάτοι όρεξη.

Επιπλέον, η μουσική ενισχύει την ευελιξία του νου και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει τη μνήμη σας καθώς και την ικανότητά σας να μαθαίνετε νέα πράγματα.

#7: Μειώνει το προ-χειρουργικό άγχους και την πίεση του αίματος
Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η μουσική μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους, αλλά μπορεί επίσης να σας καθησυχάσει πριν από μία επέμβαση.

#8: Μετα-χειρουργική Θεραπεία
Ακούγοντας μουσική μπορεί επίσης να σας βοηθήσει μετά την επέμβαση. Όπως υποδεικνύεται από άρθρο του Southern Medical Journal, οι ασθενείς που άκουγαν μουσική μετά την επέμβαση χρειάστηκαν ελάχισταν παυσίπονα σε αντίθεση με όσους δεν άκουγαν μουσική.

#9: Λογοθεραπεία
Η θεραπεία με μουσική έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στην λογοθεραπεία. Γνωρίζοντας ότι αυτά που ακούμε με αυτά που λέμε είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι η μουσική που ακούμε, επηρεάζει αυτά που λέμε, πως τα λέμε και πως εκφράζουμε τις σκέψεις μας.

#10: Καλύτερη γυμναστική
Αν ακούτε μουσική στο γυμναστήριο θα είστε πιο αποτελεσματικοί, γιατί ακούγοντας κάτι διασκεδαστικό ή κάτι που σας αρέσει, θα σας αποσπάσει την προσοχή από τον μετρητή στον διάδρομο, επιτρέποντας σας να επιτύχετε περισσότερο ή να κάνετε περισσότερες επαναλήψεις σε μία άσκηση!

#11: Βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Έχει αποδειχθεί ότι η μουσική μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος με ποικίλους τρόπους.

Credits: Healthy Body and Tips

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας