10 Χρήσιμες συμβουλές για να εξαφανίσετε τις Λευκές Κηλίδες γύρω από τα Μάτια σας με Φυσικό Τρόπο. Η 9η είναι Χρυσός!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που κανείς δεν θα θελε στο πρόσωπό του, ακόμα και χωρίς να είναι επικίνδυνα. Η νόσος Milia, προκαλεί μικρές άσπρες κύστες που μοιάζουν με μικρές ελιές και μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους όλων των ηλικιών. 

Οι κύστες αυτές αποτελούνται από κερατίνη, μία ουσία παρόμοια με αυτή που δημιουργεί το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Συνήθως εξαφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου, αλλά εάν σας ενοχλούν και δεν μπορείτε να περιμένετε, μπορείτε εύκολα να τις κάνετε να φύγουν.

1. Φροντίδα του δέρματος

Επειδή η κακή περιποίηση του δέρματος μπορεί να προκαλέσει αυτά τα σπυράκια, θα πρέπει να το πλένετε και να του κάνετε απολέπιση τακτικά και στη συνέχεια να βάζετε μία καλή ενυδατική κρέμα.

2. Σάουνα

Μία επίσκεψη σε σάουνα μπορεί να βοηθήσει να εξαλειφθούν. Η ζέστη ανοίγει τους πόρους και στη συνέχεια μπορείτε με απαλές κινήσεις να τις τρίψετε για να φύγουν.

3. Αποφύγετε τον ήλιο

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει αυτές τις λευκές κύστες και να τις πολλαπλασιάσει. Γι’αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε τον πολύ ήλιο ή τουλάχιστον να χρησιμοποιείτε μία κρέμα προσώπου με αντηλιακό.

4. Μέλι

Χάρη στις ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μελιού, μπορεί να σας βοηθήσει να τις εξαφανίσετε πιο γρήγορα.

5. Λεμόνι

Με μία χειροποίητη κρέμα από λεμόνι, θα δείτε τις κύστες αυτές να εξαφανίζονται. Στύψτε μισό λεμόνι και ανακατέψτε το με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Αλείψτε με την κρέμα το πρόσωπό σας και αφήστε το για 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

6. Καλαμποκάλευρο και ξύδι

Ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας ξύδι, κατά προτίμηση μηλόξυδο, με όσο καλαμποκάλευρο χρειάζεται για να γίνει σαν μία πάστα. Βάλτε το μίγμα στην προβληματική περιοχή και αφήστε το για 20 με 30 λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

7. Τριγωνέλλα

Λόγω της αντιοξειδωτικής, αντιφλεγμονώδης και αντισηπτικής της δράσης, μπορεί να βοηθήσει ενάντια στην ακμή, τα σπυράκια τις λευκές αυτές κηλίδες.

8. Καστορέλαιο

Το λάδι αυτό έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Βοηθάει στην ρύθμιση της παραγωγής του σμήγματος στο δέρμα, που λειτουργεί και σαν θεραπεία ενάντια στα σπυράκια και την ακμή. Επίσης όμως καταπολεμάει και τις λευκές κηλίδες. Απλά τρίψτε το δέρμα σας με μία κουταλιά της σούπας καστορέλαιο και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς. Μετά ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

9. Ρόδι

Η σκόνη από ρόδι είναι πολύ χρήσιμη ενάντια στις λευκές κηλίδες. Έχει αντιοξειδωτική δράση και μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.  Απλά ψήστε κάποια σπόρια του ροδιού μέχρι να γίνουν καφέ. Μετά τρίψτε τα και απλώστε την σκόνη πάνω στην προβληματική περιοχή με νερό χωρίς να τη ξεπλύνετε. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα μέχρι να φύγουν.

Εάν αυτές οι λευκές κηλίδες σας ενοχλούν και ότι και να κάνετε δεν έχετε καταφέρει να τις διώξετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Είναι πιθανό να μπορεί εκείνος να τις αφαιρέσει με κρυοθεραπεία.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους σε μωρά ή μικρά παιδιά γιατί οι λευκές κηλίδες στο δέρμα τους συνήθως εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία και είναι πιθανό να τραυματίσετε το ευαίσθητο δέρμα τους.

Credit: hefty.co

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας