10 Μύθοι για τα Δόντια που Λανθασμένα πιστεύαμε ότι είναι Αλήθεια με αποτέλεσμα να τα Καταστρέφουμε

Ζάχαρη – ο κύριος εχθρός των δοντιών

Στην πραγματικότητα, για την εμφάνιση της τερηδόνας φταίνε τα «κακά βακτηρίδια» που παράγουν οξύ. Τα υπολείμματα των υδατανθράκων στα δόντια αποτελούν τη τροφή για αυτά τα βακτηρίδια. Φυσικά, η ζάχαρη είναι επίσης ένας υδατάνθρακας, αλλά στην πραγματικότητα στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται επίσης πολλά άλλα προϊόντα, ακόμη και «υγιή», όπως φρούτα ή δημητριακά.

Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν θεραπεία των δοντιών

Το αντίθετο, αν το στόμα της εγκύου γυναίκας έχει μια φλεγμονή, πρέπει γρήγορα να θεραπευτεί. Ο κύριος φόβος για τις μέλλουσες μητέρες συνδέεται με το γεγονός ότι τα παυσίπονα μπορεί να επηρεάσουν το έμβρυο. Αλλά δεν χρειάζεται να υπομείνετε τον πόνο στην καρέκλα του οδοντιάτρου: Σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει την ασφάλεια των τοπικών αναισθητικών.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι αναγκαίο να προειδοποιήσετε τον οδοντίατρο ότι είστε έγκυος.

Τα πρώτα δόντια των παιδιών δεν χρειάζονται θεραπεία

Τα πρώτα δόντια των παιδιών έχουν συχνά λεπτό σμάλτο και σαν συνέπεια, παρέχει λιγότερη προστασία ενάντια στα βακτηρίδια.

Η φθορά των πρώτων δοντιών μπορεί να δημιουργήσει πυώδη φλεγμονή, η οποία αργότερα μπορεί να βλάψει τα μόνιμα δόντια.

Για να καθαρίσετε καλά τα δόντια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια σκληρή οδοντόβουρτσα

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Ορισμένοι οδοντίατροι συνιστούν μαλακή οδοντόβουρτσα, για να μη βλάψετε τα ούλα και το σμάλτο. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να ακολουθήσετε απλούς κανόνες: να βουρτσίζετε τα δόντια σας 2 φορές την ημέρα, και να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα κάθε 3-4 μήνες.

Μετά το γεύμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα

Μετά το γεύμα, η χρήση οδοντικού νήματος είναι απαραίτητη. Η οδοντογλυφίδα μπορεί να βλάψει τα ούλα. Επιπλέον, αν μετά από κάθε κατανάλωση τροφής έχετε την επιθυμία να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα, αυτή η συνήθεια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: ήρθε η ώρα να πάτε στον οδοντίατρο.

Όσο πιο συχνά βουρτσίζετε τα δόντια σας, τόσο πιο υγιή θα είναι

Το περιττό βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να οδηγήσει σε φθορά του σμάλτου των δοντιών και σε ασθένειες που οφείλονται στις αποξεστικές ιδιότητες της οδοντόπαστας. Προτιμήστε ανάμεσα στο πρωινό και βραδινό βούρτσισμα, να ξεπλύνετε το στόμα με ειδικό στοματικό διάλυμα.

Αν έχετε πονόδοντο τότε οφείλεται σε τερηδόνα

Όχι πάντα. Αν τα δόντια σας πονάνε, μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, εκτός από την τερηδόνα: ευαισθησία των δοντιών, φλεγμονή του πολφού του δοντιού ή των ούλων. Και δεν είναι πάντα ένα πρόβλημα στο στόμα. Για παράδειγμα, μπορεί να οφείλεται σε ιγμορίτιδα. Μπορείτε να προσδιορίσετε την αιτία με μια επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Αν βγήκε το σφράγισμα, δεν χρειάζεται τροχός, αρκεί να βάλετε νέο σφράγισμα

Το σφράγισμα είναι κατασκευασμένο από αξιόπιστο υλικό και από μόνο του δεν βγαίνει. Αν βγει όμως, υπάρχει πάντα ένας λόγος. Η πιο συχνή αιτία είναι η ανάπτυξη τερηδόνας κάτω από το σφράγισμα και η καταστροφή της δομής του δοντιού.

Οι φρονιμίτες πρέπει να αφαιρούνται

Αν ο φρονιμίτης έχει βγει εντελώς και είναι υγιής, τότε η αφαίρεσή του δεν είναι απαραίτητη.

Τα δόντια πρέπει να βουρτσίζονται μετά το πρωινό

Αυτή η άποψη διχάζει τους οδοντιάτρους. Σήμερα, όμως, οι περισσότεροι έχουν την τάση να πιστεύουν ότι είναι επιθυμητό να βουρτσίζετε τα δόντια πριν από τα γεύματα.

Είναι γεγονός είναι ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου η εισροή σάλιου επιβραδύνεται, και αυτός είναι ο λόγος που κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα στόμα συσσωρεύει πολλά βακτήρια και πλάκα. Αν πριν από ένα γεύμα δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας, τότε όλα αυτά πάνε κατ ‘ευθείαν στο στομάχι σας.

Credit: Adme

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας