Κάνε αυτό το απλό ΤΕΣΤ και Δες πόσες Πιθανότητες έχεις να εμφανίσεις Αλτσχάιμερ στο Μέλλον!

Ένας ερευνητής από το τμήμα νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου του Louisville ανέφερε ότι οι άνθρωποι με γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ που είναι πνευματικά φυσιολογικοί δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν ανόμοια αντικείμενα που ονομάζονται Greeble.

Τι είναι τα Greeble; H Ιsable Gauthier, γνωστική νευροχειρούργος, σχεδίασε αυτά τα αντικείμενα σαν ερεθίσματα σε ψυχολογικές έρευνες για την αναγνώριση προσώπων και αντικειμένων. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα Greeble έχουν σωματικά χαρακτηριστικά, τα οποία παρ’όλο που είναι όμοια με άλλα, είναι μοναδικά.

Στην έρευνα του Πανεπιστημίου του Louisville, οι συμμετέχοντες είδαν σετ όμοιων εικόνων, ανάμεσα τους πρόσωπα ανθρώπων, πραγματικά αντικείμενα, σκηνές και Greeble. Σε κάθε σετ, η μία εικόνα ήταν ελαφρώς διαφορετική.

Ενώ όλοι οι συμμετέχοντες είχαν το ίδιο επίπεδο επιτυχίας στην αναγνώριση ανόμοιων σκηνών, αντικειμένων και προσώπων, όσοι είχαν γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ απέτυχαν στην αναγνώριση του σωστού Greeble κατά 22% κάθε φορά. Αντίθετα, η ομάδα ελέγχου απέτυχε κατά 13%.

Παρ’όλο που το τεστ δεν είναι καθοριστικό, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην συνέχιση της διαγνωστικής έρευνας. Δεν υπάρχει θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, αλλά αν διαγνωστεί νωρίς υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, ανάμεσα τους τα εξής:

Καλύτερη φροντίδα

Αν η διάγνωση γίνει αρκετά νωρίς, τότε οι ασθενείς έχουν χρόνο να εξερευνήσουν τις επιλογές θεραπείας και ίσως να λάβουν μέρος σε κλινικές δοκιμές, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το να παραμείνουν ανεξάρτητοι για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Υποστήριξη για όλους όσοι εμπλέκονται

Η συμμετοχή σε ομάδες υποστήριξης και άλλα μέσα μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ και τις οικογένειες τους να προετοιμαστούν καλύτερα και να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα πριν γίνουν έντονα.

Σχέδια για το μέλλον

Μια έγκαιρη διάγνωση παρέχει χρόνο στους ασθενείς να συμμετάσχουν στην επιλογή της θεραπείας, των ρυθμίσεων διαμονής και των οικονομικών ζητημάτων.

Πιθανή πρόληψη

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, προληπτικά μέτρα όπως εμβόλια και φάρμακα που τροποποιούν την ασθένεια ίσως γίνουν διαθέσιμα. Η γνώση του εάν έχετε προδιάθεση για Αλτσχάιμερ θα μπορούσε να σας σώσει την ζωή.

(Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, το τέταρτο Greeble είναι διαφορετικό στην πρώτη εικόνα.)

Credit: simplemost.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας