Τρώμε τελικά ότι είμαστε

Βαθιά ριζωμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μπορεί να επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες, σύμφωνα με νέα έρευνα. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει αδυναμία στη σοκολάτα και το τυρί, μπορεί να φταίει ότι είναι νευρωτικός.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές έβαλαν 1.000 ανθρώπους να απαντήσουν σε τρία διαφορετικά ερωτηματολόγια, για την προσωπικότητα, τις διατροφικές συνήθειες και τα τρόφιμα που καταναλώνουν συνήθως.
Με τις ερωτήσεις προσωπικότητας ήθελαν να αξιολογήσουν αυτές που οι ψυχολόγοι θεωρούν τις πέντε βασικές πτυχές της προσωπικότητας. Κατά πόσο ειλικρινής, ευσυνείδητος, εξωστρεφής, ευχάριστος και νευρωτικός είναι κάποιος.
Με αυτό τον τρόπο, ήθελαν να διαπιστώσουν αν και σε ποιο βαθμό αυτά τα χαρακτηριστικά συνδέονται με συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες.

Η έλλειψη ευσυνειδησίας για παράδειγμα, οδηγεί σε παρορμητική κατανάλωση φαγητού και έλλειψη αυτοελέγχου στους πειρασμούς. Οι νευρωτικοί τρώνε τρόφιμα με πολλές θερμίδες, για να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα.
Ακόμη, οι εξωστρεφείς έχουν ανθυγιεινές συνήθειες. Τρώνε περισσότερο κρέας, γλυκά και αναψυκτικά. Ισως αυτό οφείλεται στο ότι η υψηλή κοινωνικότητα σημαίνει περισσότερα γεύματα με άλλους, με τροφές που δεν είναι υγιεινές.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας