Ποιες τροφές φαίνονται υγιεινές αλλά δεν είναι

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που ενώ νομίζουμε πως είναι υγιεινές, στην πραγματικότητα δεν ισχύει αυτό.
Μάλιστα, μερικές από αυτές είναι τόσο επικίνδυνες, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε προβλήματα υγείας.

Αυτή είναι η λίστα με 10 τρόφιμα που στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο υγιεινά.

1. Τα τσιπς μπανάνας παρουσιάστηκαν ως ένα τέλειο υποκατάστατο για τα γλυκά. Το θέμα είναι όμως ότι τα τσιπς μπανάνας τηγανίζονται. Μόλις μία μερίδα τσιπς μπανάνας περιέχει περίπου 10 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, το οποίο έχει ένα φοβερό αντίκτυπο στα επίπεδα της χοληστερόλης.

2. Το σούσι τόνου είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι επικίνδυνη αν την τρώτε σε μεγάλες δόσεις. Το σούσι που σερβίρεται στα εστιατόρια περιέχει περισσότερο υδράργυρο από το ωμό ψάρι που αγοράζετε στα καταστήματα. Εάν τρώτε πάρα πολύ υδράργυρο θα προκύψουν συνέπειες όπως ϋπνία, εμετό, απώλεια μαλλιών, υψηλή αρτηριακή πίεση και ο κατάλογος συνεχίζεται…

3. Το μούσλι έχει γίνει συνώνυμο του υγιεινού πρωινού. Το μούσλι παρέχει περίπου 500 θερμίδες ανά μερίδα και ανεξήγητες ποσότητες ζάχαρης.

4. Οι μπάρες δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους. Όχι μόνο δεν είναι υγιεινές, αλλά μπορούν ακόμη και να είναι χειρότερες από τα περισσότερα γλυκά. Ο λόγος είναι επειδή ουσιαστικά ενθαρρύνουν το σώμα να αποθηκεύει λίπος και θερμίδες. Μια ενεργειακή μπάρα περιέχει περίπου 500 θερμίδες, η οποία είναι η ίδια ποσότητα θερμίδων που πρέπει να έχει ένα γεύμα ή το δείπνο.

5. Όταν οι άνθρωποι θέλουν να χάσουν βάρος, συχνά αναζητούν προϊόντα που περιέχουν λιγότερο λίπος, το οποίο είναι φυσιολογικό. Γι ‘αυτό επιλέγουν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Όταν μειωθεί σημαντικά το λίπος σε ένα προϊόν, το προϊόν καθίσταται αρκετά άγευστο. Προκειμένου να αντισταθμιστεί, οι κατασκευαστές γιαουρτιών προσθέτουν σάκχαρα και ουσιαστικά κάνουν τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτια, γεμάτα με ζάχαρη!

6. Αν το σώμα σας απορρίπτει την γλουτένη εξαιτίας κάποιας νόσου, τότε η κατανάλωση προϊόντων χωρίς γλουτένη είναι κάτι που θα μπει για πάντα στην ζωή σας. Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένα και συχνά δεν περιέχουν ολική άλεση. Εξαιτίας αυτού, τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη είναι χαμηλότερα σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.

7. Τα ισοτονικά ποτά δεν είναι υγιεινά. Εκτός από τη ζάχαρη, τα ισοτονικά ποτά περιέχουν πολλές χρωστικές ουσίες και συντηρητικά λόγω των οποίων έχουν απαγορευτεί στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

8. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι υγιεινά επειδή περιέχουν ίνες και βιταμίνη Β. Η όλη διαφορά μεταξύ ενός συνόλου και ενός επεξεργασμένου σιταριού είναι ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν όλα τα μέρη του πυρήνα. Τα επεξεργασμένα δημητριακά έχουν λεπτότερη υφή, διαρκούν περισσότερο, αλλά έχουν επίσης λιγότερες ιδιότητες για την υγεία μας.

9. Όταν κάνετε ένα smoothie στο σπίτι, κάνετε το σωστό πράγμα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν το χρόνο για την κατασκευή smoothies για αυτό προσέχετε όταν τα αγοράζετε γιατί έχουν περισσότερη ζάχαρη απ’ όσο νομίζετε.

10. Τα ποπ κορν στο φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι η καλύτερη λύση διότι περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται διακετύλιο, η οποία προστίθεται σε όλα σχεδόν τα τεχνητά βούτυρα. Το διακετύλιο είναι ασφαλές όταν το τρώμε, αλλά είναι επικίνδυνο όταν το αναπνέουμε. Έτσι, όταν θερμαίνετε μια σακούλα ποπ κορν, το διακετύλιο εισπνέεται εύκολα.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας