Δυνατότητα αλλαγής χρώματος ματιών με λέιζερ

Σε στάδιο κλινικών δοκιμών βρίσκεται μία νέα τεχνική αλλαγής χρώματος στα μάτια, από μία εταιρεία στην Καλιφόρνια, έναντι 4.720 ευρώ.

Η διαδικασία αλλαγής στο χρώμα των ματιών γίνεται μέσω ενός υπολογιστή που καθοδηγεί ένα μικρής ενέργειας λέιζερ, το οποίο διαταράσσει το καφέ της ίριδας.

Αυτό αναγκάζει τον οργανισμό να κινήσει μια φυσική και σταδιακή διαδικασία αφαίρεσης του ιστού. Μόλις ο ιστός αφαιρεθεί, το φυσικό μπλε μάτι του ασθενούς αποκαλύπτεται, εξηγεί στην ιστοσελίδα της η Strōma Medical.

Με την αφαίρεση της χρωστικής, το φως μπορεί να εισέλθει σε μικρές ίνες στο μάτι. Όταν το φως διασκορπιστεί, αντανακλά πίσω μόνο τις μικρότερες σε μήκη κύματος, οι οποίες το κάνουν να φαίνεται μπλε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η όλη διαδικασία διαρκεί γύρω στα 30 δευτερόλεπτα, ενώ τα μάτια αποκτούν το επιθυμητό γαλάζιο χρώμα μέσα σε δύο εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής στις κλινικές δοκιμές πήραν μέρος 17 ασθενείς στο Μεξικό και 20 στην Κόστα Ρίκα, ενώ η εταιρεία ελπίζει να εφαρμόσει την τεχνική της σε ένα σύνολο 100 ατόμων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πολλοί, βέβαια, είναι εκείνοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εν λόγω οφθαλμολογική παρέμβαση. Σύμφωνα με τον Saj Khan, οφθαλμίατρο, η διαδικασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης του ματιού και γλαύκωμα, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία, κανένα περιστατικό δεν εμφάνισε μελαγχρωστικό γλαύκωμα.

Άλλος οφθαλμίατρος πάντως, ο δρ Mark Korolkiewicz, υποστηρίζει ότι υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ μίας διορθωτικής χειρουργικής επέμβασης με λέιζερ στα μάτια και της τεχνικής που προωθεί η Strōma Medical.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο γενικός κανόνας λέει ότι μόλις το λέιζερ μπει στο μάτι μπορεί να προκαλέσει ζημιά, ενώ το λέιζερ χρησιμοποιείται μόνο πάνω στον κερατοειδή στην επιφάνεια του ματιού. Αυτή η νέα επέμβαση περιλαμβάνει χρήση λέιζερ εντός του ματιού.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας