Οι λυπητερές ταινίες μας προσθέτουν κιλά

Την επόμενη φορά που θα δείτε μια λυπητερή ταινία, αφήστε τα σνακ στο ντουλάπι της κουζίνας, αν δε θέλετε να δείτε τη ζυγαριά να παίρνει την ανηφόρα, αφού σύμφωνα με έρευνα, τρώμε έως και 55% περισσότερο όταν βλέπουμε μια θλιβερή ταινία, που μας προκαλεί στεναχώρια και δάκρυα, σε σχέση με μια κωμωδία.

Είναι γνωστή άλλωστε η φράση «φαγητό της παρηγοριάς», που νομίζουμε ότι μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα όταν κάτι μας απασχολεί.

Μια ομάδα αμερικανών ερευνητών πρόσφερε σε μια ομάδα εργαζομένων μια ποικιλία σνακ κατά τη διάρκεια μιας δραματικής ταινίας και μιας κωμωδίας.

Διαπιστώθηκε πως όσοι είχαν παρακολουθήσει τη στενάχωρη ταινία, είχαν καταναλώσει κατά 36% μεγαλύτερη ποσότητα ποπ κορν.

“Οι ταινίες μπορεί να προκαλούν μια ανάγκη για το λεγόμενο συναισθηματικό φαγητό και οι άνθρωποι τρώνε για να ισορροπήσουν τα συναισθήματα στεναχώριας που τους προκαλούνται” εξήγησε η ερευνήτρια Aner Tal.

Συνεπώς, όσοι προσπαθείτε να κάνετε δίαιτα ή να παραμείνετε στα ίδια κιλά, θα πρέπει να μην βάλετε τον εαυτό σας σε πειρασμό όταν βλέπετε μια ταινία, αφήνοντας τα σνακ «κλειδωμένα» σε ένα ντουλάπι, διαφορετικά, ας φροντίσετε να βάλετε μπροστά τσας υγιεινά σνακ, όπως φρούτα και λαχανικά.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας