Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Αν Κοκκινίζουν τα Μάγουλά σας Κάθε Φορά που Πίνετε Αλκοόλ, τότε αυτό Σημαίνει ότι…

Περάσατε μια βραδιά πίνοντας αρκετό αλκοόλ και προσέξατε ότι τα μάγουλα σας να γίνονται ζεστά και ρόδινα αμέσως μετά; Αυτή τη σωματική αντίδραση αποκτούν μερικοί άνθρωποι μετά από ένα ποτήρι ροζέ κρασί ή μια μπύρα, αλλά δεν συμβαίνει επειδή νιώθουν ντροπή. Οφείλεται σε ιατρικούς λόγους.

Όπως αποδεικνύεται, το ρόδινο χρώμα στα μάγουλα εξαιτίας του αλκοόλ θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη για κάτι σοβαρό. Γενικά, τα αιμοφόρα αγγεία στο πρόσωπο διαστέλλονται και προκαλούν ερυθρότητα. Τα τριχοειδή κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο άφθονα και πιο κοντά στην επιφάνεια. Όταν διευρύνονται κατά αυτόν τον τρόπο, οφείλεται σε κάποια αιτία.

Όταν παρατηρήσετε μια ρόδινη απόχρωση στα μάγουλα ή και το λαιμό σε κάποιον που ήπιε αλκοόλ, μπορεί να οφείλεται σε μια πάθηση όπου προκαλείται αντίδραση στη αλκοόλη. Η αιτία είναι γενετική. Γενικά, το αλκοόλ φτάνει μέχρι το ήπαρ και περνάει μέσα από μια μεταβολική διαδικασία που πρέπει να μετατραπεί στη χημική ουσία ακεταλδεΰδη.

Στη συνέχεια, η ακεταλδεΰδη υποτίθεται ότι θα αλλάξει σε οξικό άλας με τη βοήθεια ενός ενζύμου, και θα αποβληθεί από το σώμα. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν το απαραίτητο ένζυμο, και σε αυτούς η ακεταλδεΰδη συσσωρεύεται στο σώμα, προκαλώντας έξαψη, ναυτία, ή ταχυκαρδία. Οι επικίνδυνες επιπτώσεις της είναι καρκινογόνες και επίσης μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο DNA.

Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο παραλλαγές του γονιδίου που παράγει το ένζυμο – αυτό που βοηθά το ένζυμο να κάνει σωστά τη δουλειά του, και η άλλη όταν δεν το κάνει καθόλου. Είναι αρκετά επιβλαβές να υπάρχει ένα γονίδιο που υπολειτουργεί, αλλά υπάρχουν και άτομα που έχουν δύο γονίδια. Αυτά τα άτομα δεν μπορούν να ανεχτούν καθόλου το αλκοόλ, καθώς γι’ αυτούς είναι στην ουσία δηλητήριο.

Για άτομα με ένα γονίδιο, απλά αποκτούν ανοχή στο αλκοόλ και τη συσσώρευση της ακεταλδεΰδης. Πίνουν, αποκτούν εξάψεις, αλλά συνεχίζουβ να το καταναλώνουν. Εξαιτίας αυτού, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο – συγκεκριμένα, καρκίνο του στόματος, του οισοφάγου, ή του λαιμού.

Αυτή η αντίδραση στο αλκοόλ ονομάζεται επίσης «Ασιατική Λάμψη», αναφερόμενη στο μεγάλο πλήθος ανθρώπων ασιατικής καταγωγής που γίνονται κόκκινοι, λόγω της αντίδρασης του σώματος τους. Μια μελέτη εξηγεί τη μετάλλαξη των γονιδίων και ότι σχεδόν το 40 τοις εκατό των Ασιατών της Ανατολής έχουν έντονη αντίδραση μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση δεν περιορίζεται στους Ασιάτες. Ένα άρθρο στο Yale Scientific επισημαίνει ότι η ανεπάρκεια του ενζύμου έχει βρεθεί επίσης σε άτομα εβραϊκής καταγωγής. Ο κίνδυνος του καρκίνου (του οισοφάγου) για όσους έχουν το ανενεργό ένζυμο, που απαιτείται για την επεξεργασία της ακεταλδεΰδη, είναι 6 έως 10 φορές υψηλότερος.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα, και από που μπορεί να προέρχεται το γονίδιο. Αν και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τη γενετική, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου της συσσώρευσης ακεταλδεΰδης και του καρκίνου. Δώστε προσοχή, αν νιώθετε ναυτία, πονοκέφαλο ή ταχυκαρδία.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνετε ιατρικές εξετάσεις για την ανεπάρκεια του ενζύμου ή για άλλη πάθηση. Και φυσικά να πίνετε αλκοόλ με μέτρο.

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας