Βράζει 12 αυγά, τα κόβει στη μέση και αφαιρεί τους κρόκους με το κουτάλι. Αυτό που προσθέτει στη συνέχεια; Θα σας ξετρελάνει!

Είτε θέλετε να φτιάξετε κάτι εντυπωσιακό για μια οικογενειακή συγκέντρωση, είτε κάτι πρόχειρο και γρήγορο για το σπίτι, η παρακάτω συνταγή ενδείκνυται και θα σας ενθουσιάσει!

Η δημοφιλής συνταγή εφευρέθηκε από την Julie Busha και ονομάζεται Slawsa. Είναι πικάντικη και ενθουσιάζει όλους τους ουρανίσκους. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να αναμίξετε τα τυπικά συστατικά αυγού και να ρίξετε κάποια Slawsa για να προσθέσετε μια πικάντικη γεύση. Ο Chef Jack, μας δείχνει πώς γίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Πρώτα απ’ όλα, βράζετε μια ντουζίνα αυγά. Ο τέλειος τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι να τοποθετήσετε τα αυγά μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό και να τα βράσετε. Αφήστε τα αυγά να καθίσουν για δώδεκα λεπτά. Στη συνέχεια, κάνετε ένα «παγόλουτρο» στα αυγά. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και λίγο πάγο και μεταφέρετε ένα αυγό κάθε φορά, από τη φωτιά στο παγόλουτρο. Αφού τα αφήσετε για λίγο, ήρθε η ώρα για ξεφλούδισμα. Τα κελύφη θα ολισθαίνουν αμέσως με αυτήν την τεχνική.

Στη συνέχεια, ως συνήθως, κόψετε τα αυγά στη μέση και αφαιρέστε απαλά του κρόκους με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε τους κρόκους σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε ένα πιάτο.
Αναμίξτε τους κρόκους με 3/4 φλιτζανιού Slawsa της αρεσκείας σας.

Προσθέστε ένα τέταρτο φλιτζανιού μαγιονέζα στο μπολ και ανακατέψτε.

Έπειτα, συμπληρώστε με το μίγμα τα ασπράδια ομοιόμορφα.

Τέλος, πασπαλίστε με λίγη πάπρικα την κορυφή των αυγών. Διακοσμήστε με ένα μικρό φύλλο κόλιαντρου. Απολαύστε!

Credit: Awm

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα