Οι Γιατροί έπαθαν ΣΟΚ μόλις Κατάλαβαν ΤΙ προκαλούσε προσωρινή Τύφλωση στους ασθενείς.. Ανοίξτε τα Μάτια σας!

Οι γιατροί είχαν απορίες όταν δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 44, ανέφεραν περιστατικά τύφλωσης που διαρκούσαν μέχρι και 15 λεπτά. 

Μετά από αμέτρητες αξονικές τομογραφίες και ιατρικές εξετάσεις που δεν έδειξαν κάτι, οι γιατροί άρχισαν να ψάχνουν το ιστορικό των ασθενών. Αυτό που ανακάλυψαν, αλλάζει τα δεδομένα που μέχρι τώρα αγνοούσαμε.

Οι γιατροί συσχέτισαν την προσωρινή τύφλωση με τη χρήση κινητού πριν τον ύπνο.

Μία από τις γυναίκες αρνιόταν να σταματήσει να κοιτάζει το κινητό της πριν τον ύπνο, ακόμα και μετά από κλήση.

Ένα άρθρο στο New England Journal of Medicine ρίχνει λίγο φως στο πως η χρήση του κινητού πριν τον βραδινό ύπνο προκαλεί τη σοβαρή κατάσταση.

Και οι δύο γυναίκες κοιτούσαν τα κινητά τους, ενώ ήταν ξαπλωμένες στο πλάι, όπως κάνουν πολλοί. Αυτή η στάση προκαλεί το ένα μάτι να επικεντρώνεται στην οθόνη, ενώ το άλλο εν μέρει εμποδίζεται από το μαξιλάρι.

Έτσι, ένα μάτι προσαρμόζεται στο φως του κινητού, ενώ το άλλο προσαρμόζεται στο σκοτάδι. Όταν το κινητό κλείνει, ο εγκέφαλος μπερδεύεται και αναρωτιέται γιατί ένα μάτι έχει προσαρμοστεί σε “φως μέρας” και το άλλο σε νύχτα.

Είναι οι ιδανικές συνθήκες για προσωρινή τύφλωση, και εντέλει για μόνιμη βλάβη όρασης.

Σας κάνει εντύπωση;

Το μπλε φως που εκπέμπεται από τα κινητά είναι πολύ περισσότερο επιβλαβές από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι.

Αυτή η έκθεση είναι σχετικά ένα νέο φαινόμενο. Περίπου τα τελευταία 20 χρόνια οι LED οθόνες έχουν γίνει δημοφιλείς στο σπίτι.

Αρχικά, πολλοί δεν έδιναν σημασία. Αλλά πλέον η σοβαρότητα της βλάβης που προκαλείται από εκτεταμένη νυχτερινή έκθεση σε μπλε φως γίνεται όλο και πιο έντονη, καθώς οι ασθενείς βιώνουν αλλοίωση της όρασής τους.

Ένας οφθαλμίατρος ανέφερε ότι κάποιοι 35αρηδες ασθενείς είχαν τον κερατοειδή χιτώνα τους τόσο θολό εξαιτίας της νυχτερινής έκθεσης σε μπλε LED φως, που μοιάζει με την όραση ενός 75χρονου ασθενή.

Επιπλέον, υπάρχει και συσχέτιση του μπλε LED φωτός με μερικούς τύπους καρκίνου, διαβήτη, καρδιακών νοσημάτων και παχυσαρκίας,  σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Αυτό είναι ένα υψηλό τίμημα για να παίζει κάποιος Angry Birds ή να χαζεύει στο Facebook πριν κοιμηθεί, έτσι δεν είναι;

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το μπλε φως έχει τόσο επιβλαβείς επιπτώσεις, αλλά οι ερευνητές και οι γιατροί μαθαίνουν περισσότερα καθημερινά.

Έτσι ίσως δεν είναι κακή ιδέα να αφήσετε το κινητό σας στην άλλη πλευρά του δωματίου πριν ξαπλώσετε. Ο εθισμός μας στη τεχνολογία είναι μια λυπηρή πραγματικότητα της σύγχρονης ζωής. 

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας