Μήπως πίνετε αναψυκτικά διαίτης; Δείτε ΤΙ θα συμβεί μόλις τα Κόψετε!

Αν πιστεύετε ότι τα αναψυκτικά διαίτης κάνουν καλό, σας προειδοποιούμε: η λέξη «δίαιτα» στην ετικέτα σίγουρα δεν είναι συνώνυμο με την «υγεία». Οι χημικές ουσίες που περιέχοντα στα αναψυκτικά διαίτης, ειδικά η πιο κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη είναι χειρότερες από τα κανονικά αναψυκτικά.

Μάθετε τι οφέλη θα αποκτήσετε αν σταματήσετε να πίνετε αναψυκτικά διαίτης.

1. Ο εγκέφαλός σας θα αισθάνεται και θα λειτουργεί καλύτερα.

Μία από τις πιο χειρότερες συνέπειες για την ασπαρτάμη και τις άλλες χημικές ουσίες που περιέχονται στα αναψυκτικά διαίτης είναι ότι σύμφωνα με ορισμένες μελέτες καταστρέφουν τις νευρικές απολήξεις και αλλοιώνουν τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου. Ευτυχώς, μόλις σταματήσει η πρόσληψη τους, τα αποτελέσματα αυτά αρχίσουν να μειώνονται. Θα σκέφτεστε πιο καθαρά, θα κοιμάστε καλύτερα, θα έχετε λιγότερους πονοκεφάλους και θα βιώνετε λιγότερο άγχος. Τα υποδοχείς στον εγκέφαλο σας θα επανέλθουν στα κανονικά επίπεδα, δηλαδή…

2. Οι τροφές θα έχουν καλύτερη γεύση, και θα λαχταράτε τροφές που σας κάνουν καλό.

Η ζάχαρη θα ικανοποιήσει τελικά τις ορέξεις σας και πάλι, αντί να τις παρατείνουν, όπως κάνουν τα αναψυκτικά διαίτης. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο συμβαίνει στον εγκέφαλό σας. Οι γευστικοί σας κάλυκες συνηθίζουν τόσο πολύ στην εξαιρετικά υψηλή γλυκύτητα των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών – η ασπαρτάμη είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και η Stevia είναι 600 φορές πιο γλυκιά – που δεν μπορείτε να γευτείτε πιο λεπτεπίλεπτες και φυσικές γεύσεις. Σταματώντας την κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης, όχι μόνο σταματάτε την υπερδιέγερση των γευστικών σας υποδοχών, αλλά θα είστε σε θέση να ικανοποιήσετε τη λαχτάρα σας για υγιεινά τρόφιμα, και θα τα προτιμάτε έναντι των πολύ γλυκών αναψυκτικών διαίτης.

3. Ο κίνδυνος για διαβήτη μειώνεται.

Όταν σταματάτε να πίνετε αναψυκτικά διαίτης, το πάγκρεας επανέρχεται στο φόρτο εργασίας που κανονικά θα έπρεπε να έχει, καθώς τα τεχνητά γλυκαντικά το επιβαρύνουν Η υπερφόρτωση της ινσουλίνης που το πάγκρεας πρέπει να παράγει για να αντισταθμίσει ακόμη και για 2/3 ενός αναψυκτικού διαίτης, αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου-ΙΙ. Σταματήστε την κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης και οι ορμόνες σας και το πάγκρεας θα επιστρέψουν στην κανονική τους λειτουργία.

4. Τα νεφρά σας λειτουργούν καλύτερα.

Το πάγκρεας σας δεν είναι το μοναδικό όργανο που θα λειτουργεί καλύτερα, όταν σταματήσετε να πίνετε αναψυκτικά διαίτης. Ως κέντρα αποβλήτων-φιλτραρίσματος του σώματός σας, τα νεφρά σας πρέπει να εργάζονται υπερωρίες για να φιλτράρουν όλα τα αφύσικα συστατικά στα αναψυκτικά διαίτης. Όταν σταματήσετε την πρόσληψή τους, επανέρχονται και απορροφούν θρεπτικά συστατικά, σταθεροποιώντας την αρτηριακή σας πίεση και καθαρίζοντας τις φυσικές τοξίνες.

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας