5 καθημερινές συνήθειες που σας παχαίνουν χωρίς να το καταλαβαίνετε και ούτε που είχατε ποτέ φανταστεί!

Δεν έχετε φάει έτοιμο φαγητό και γλυκά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ασκείστε τακτικά και προσπαθείτε σκληρά να χάσετε βάρος … αλλά αυτά τα επιπλέον κιλά φαίνεται να επιμένουν. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν συνειδητοποιούν ότι οι καθημερινές πρωινές συνήθειες τους μπορούν να τους δώσουν το σώμα των ονείρων τους.

Παρακάτω, θα δείτε συγκεντρωμένες 5 πρωινές συνήθειες που δεν θα πρέπει να γίνονται αν θέλετε να χάσετε βάρος.

1. Κοιμάστε πάρα πολύ

Χωρίς πολύ ύπνο, το σώμα σας παράγει την ορμόνη κατά του στρες κορτιζόλη, που αυξάνει την όρεξή σας. Ωστόσο, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, όσοι κοιμούνται περισσότερο από 10 ώρες μπορεί να οδηγηθούν σε αύξηση της μάζας σώματος. Οι 7 έως 9 ώρες ύπνου κάθε μέρα είναι ιδανικές.

2. Ετοιμάζεστε στο σκοτάδι

Ανοίξτε τις κουρτίνες σας αμέσως μετά το ξύπνημα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το φως του ηλίου ενισχύει το μεταβολισμό σας και ξυπνά το σώμα σας. Ακόμη και 20 έως 30 λεπτά της ημέρας είναι αρκετά για να επηρεάσουν το βάρος του σώματος σας.

3. Δεν στρώνετε το κρεβάτι σας

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι αλήθεια. Μια μελέτη από το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι τα άτομα που στρώνουν τα κρεβάτια τους ανέφεραν ότι έχουν καλύτερο ύπνο.

4. Ξεχνάτε να ζυγίζεστε

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell απέδειξαν ότι το καθημερινό ζύγισμα είναι μια επιτυχημένη τεχνική που ενθαρρύνει την απώλεια βάρους. Η καλύτερη στιγμή να το κάνετε είναι το πρωί πριν από το φαγητό ή τον καφέ.

5. Τρώτε πολύ λίγο πρωινό

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ επιμένουν ότι θα πρέπει να έχετε ένα νόστιμο γεύμα το πρωί. Στην πραγματικότητα, ένα ισορροπημένο πρωινό που περιέχει 600 θερμίδες από άπαχη πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και κάποιο επιδόρπιο θα καταστήσει ευκολότερο το να ακολουθήσετε μια σωστή καθημερινή διατροφή την υπόλοιπη ημέρα.

Credit: BrightSide

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας