Η καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του ανθρώπου. Δείτε ΠΩΣ θα το αποτοξινώσετε!

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν έχουν ακούσει τι είναι το λεμφικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει γιατί σπάνια το συζητάμε. Ωστόσο, μία έρευνα του 2012 έδειξε πως είναι εξίσου σημαντικό με το κυκλοφορικό σύστημα για την υγεία ενός ανθρώπου.

Ερευνητές είδαν πως το λεμφικό σύστημα είναι πολύ σημαντικό στην επιδιόρθωση των ιστών και την μείωση των φλεγμονών στα διάφορα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Εάν δεν υπάρχει επαρκής αποστράγγιση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή ακόμα και όγκους στους λεμφαδένες.

Παρόλο που μπορεί να ασκείτε το σώμα σας καθημερινά, θα πρέπει να ασκείτε και το λεμφικό σύστημα εξίσου.

Γιατί πρέπει να φροντίζουμε το λεμφικό μας σύστημα:

Το λεμφικό σύστημα καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες και τα απόβλητα. Αυτό βοηθάει στην καλή λειτουργία του σώματος. Όταν το λεμφικό σύστημα δεν δουλεύει αποτελεσματικά, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως ινομυαλγία, πολλαπλές σκληρύνσεις, χρόνια κούραση, παχυσαρκία, πόνους, φούσκωμα και προβλήματα στο πεπτικό.

Πώς να καθαρίσετε το λεμφικό σας σύστημα με καστορέλαιο

Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να μπορεί να βελτιώνει την λειτουργία του. Ωστόσο, η δουλειά αυτή μπορεί να γίνει με τοπική εφαρμογή καστορέλαιου.

Η διαδικασία είναι απλή:

Βάλτε το λάδι σε διάφορα σημεία του δέρματος. Πάρτε ένα βαμβακερό ύφασμα διπλωμένο αρκετές φορές και ποτίστε το με καστορέλαιο. Βάλτε το στο δέρμα και αφήστε το για όλο το βράδυ. Αυτό θα αυξήσει την ροή των λεμφικών υγρών, θα μειώσει τις φλεγμονές και θα βελτιώσει το πεπτικό σύστημα.

Βότανα που βοηθούν την αποστράγγιση του λεμφικού συστήματος.

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι η εχινάκεια. Βοηθάει να μειωθούν οι φλεγμονές και να μειωθούν οι λοιμώξεις από βακτήρια και μύκητες. Επίσης, βοηθάει κάποια κύτταρα που λέγονται μακροφάγα και απομακρύνουν τις τοξίνες.

Διώξτε τις τοξίνες με σάουνα

Ο ιδρώτας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να απομακρύνετε τις τοξίνες. Η σάουνα αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος, διεγείροντας τους ιδρωτοποιούς αδένες και έτσι το σώμα μπορεί να αποβάλει τις τοξίνες.

Credit: healthy-holistic-living.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας