Η επιστήμη μίλησε! Το διάβασμα βιβλίων, έστω και για μισή ώρα τη μέρα, αυξάνει το προσδόκιμο ζωής κατά τουλάχιστον 2 χρόνια!

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάγνωση βιβλίων μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους με πολλούς τρόπους, σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Τώρα, μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι όσοι διαβάζουν ένα βιβλίο για περίπου 30 λεπτά την ημέρα, βρέθηκε ότι ζουν περίπου 2 χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν διαβάζουν καθόλου.

Στην προηγούμενη έρευνα, το διάβασμα βιβλίων έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες των ανθρώπων, βελτιώνοντας τις ικανότητές τους να διαβάζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Sussex της Αγγλίας διαπίστωσαν ότι η ανάγνωση ήταν «ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξεπεράσουν το άγχος» – ακόμη καλύτερα από ό, τι να ακούν μουσική, πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι, ή πηγαίνοντας για μια βόλτα.

Το διάβασμα έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσει το μυαλό σε εγρήγορση, και μπορεί να μειώσει την πνευματική εξασθένηση κατά 32%, συμβάλλοντας στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Σε μια μελέτη του 1993 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Advances in Child Development and Behavior, οι ερευνητές έγραψαν:

«Σίγουρα τα δεδομένα μας αποδεικνύουν ξανά και ξανά ότι το διάβασμα βιβλίων σχετίζεται με το λεξιλόγιο, τις γενικές γνώσεις, και τις λεκτικές δεξιότητες…»

Με τον όρο «εξυπνότερα», οι ερευνητές σήμαινε «έχοντας ένα μεγαλύτερο λεξιλόγιο και περισσότερο κόσμο της γνώσης πέρα ​​από τις αφηρημένες δεξιότητες συλλογισμού που περιλαμβάνονται στην έννοια της νοημοσύνης ..

Τι αναφέρει η νέα μελέτη για το διάβασμα βιβλίων

Για τη νέα μελέτη, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ ανέλυσαν στοιχεία από 3.635 άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες – εκείνους που δεν διαβάζουν καθόλου, αυτούς που διαβάζουν μέχρι και 30 λεπτά την ημέρα, και εκείνους που διαβάζουν για περισσότερο από 3,5 ώρες την εβδομάδα.

Όσοι συμμετέχοντες διαβάζουν περισσότερο τείνουν να είναι γυναίκες με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και με υψηλό εισόδημα.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι αναγνώστες βιβλίων φαίνεται να έχουν ένα «σημαντικό πλεονέκτημα επιβίωσης» πάνω από ανθρώπους που δεν διαβάζουν βιβλία. Η μελέτη βρήκε ότι οι αναγνώστες βιβλίων έζησαν κατά μέσο όρο δύο χρόνια περισσότερο από τους μη-αναγνώστες.

Σε σύγκριση με όσους δεν διαβάζουν βιβλία, αυτοί που διαβάζουν περισσότερο από 3,5 ώρες την εβδομάδα είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν συνολικά.

Μια παρόμοια συσχέτιση βρέθηκε μεταξύ εκείνων που διαβάζουν εφημερίδες και περιοδικά, αλλά ήταν ασθενέστερη. Γι’ αυτό μη κάθεστε, ξεκινήστε το διάβασμα!

Credit: Healthy-holistic-living

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας