Δες Πως να Αδυνατίσεις Εύκολα, Κάνοντας Μασάζ σε ΑΥΤΑ τα 4 Σημεία!

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος ή να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας είναι να τρέφεστε υγιεινά, να πίνετε άφθονο νερό και να ασκείστε τακτικά, ώστε να κρατάτε το σώμα υγιές και δυνατό. Αν ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και αναζητάτε το κάτι παραπάνω για να τονώσετε τον μεταβολισμό σας, τότε μπορεί να σας βοηθήσει η πιεσοθεραπεία. 

Η πιεσοθεραπεία ή ο βελονισμός είναι μια Κινέζικη ιατρική μέθοδος που εξασκείται εδώ και πολλούς αιώνες. Βασίζεται στη θεωρία ότι η ενέργεια ρέει μέσα στο σώμα μας σε διαδρομές που καλούνται μεσημβρινοί. Οι βελονιστές πιστεύουν ότι όταν αρρωσταίνουμε κάτι μπλοκάρει τη ροή της ενέργειας, προκαλώντας ανισορροπία. Βοηθώντας στην αύξηση της ροής της ενέργειας στο σώμα, τα όργανα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και το σώμα μας θα απορροφάει καλύτερα τις θρεπτικές ουσίες των τροφών.

Σύμφωνα με την Κινέζικη ιατρική, οι μεσημβρινοί αντιστοιχούν σε κάθε διαφορετικό όργανο. Οι μεσημβρινοί έχουν σημεία πίεσης, που αν τα κάνουμε μασάζ με μικρές και κυκλικές κινήσεις μπορούν να απελευθερώσουν τη μπλοκαρισμένη ροή της ενέργειας, που με τη σειρά του απελευθερώνει την ένταση στο αντίστοιχο εσωτερικό όργανο. Έτσι, η πιεσοθεραπεία πιστεύεται ότι βελτιώνει την δραστηριότητα των εσωτερικών οργάνων, οδηγώντας σε γρηγορότερο μεταβολισμό και υποβοήθηση στην απώλειας κιλών.

Σύμφωνα με την πιεσοθεραπεία, τα αυτιά, τα χέρια, και τα πόδια είναι τα σημεία που έχουν τη μεγαλύτερη ροή ενέργειας στο σώμα. Η ενεργοποίηση αυτών των σημείων είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να φτάσετε το στόχο σας για απώλεια κιλών.

Για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, δοκιμάστε να κάνετε μασάζ σε αυτά τα 4 σημεία:

1. Σημείο πίεσης στο άνω χείλος

Αυτό το σημείο βρίσκεται ανάμεσα στο άνω χείλος και τη μύτη, στο κέντρο. Απλά πιέστε το για 1 έως 5 λεπτά δύο φορές την ημέρα ή όταν πεινάτε και είστε αγχωμένοι.

2. Σημείο πίεσης στον αγκώνα

Για να εντοπίσετε αυτό το σημείο πίεσης, τοποθετήστε τον αντίχειρά σας σε απόσταση ίση με το πλάτος του αντίχειρά σας από την κλείδωση του αγκώνα προς την εσωτερική πτυχή του αγκώνα. Πιέστε με τον αντίχειρά σας για ένα λεπτό καθημερινά. Ενεργοποιώντας αυτό το σημείο βοηθάει στην αποβολή της υπερβολικής θερμότητα του σώματος, προωθώντας τη καλή εντερική λειτουργία και εμποδίζοντας την κατακράτηση υγρών.

3. Σημείο πίεσης στο γόνατο

Πιέζοντας αυτό το σημείο, όχι μόνο βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης, αλλά βοηθάει την εμμηνορυσιακή δυσφορία και τις κράμπες περιόδου. Βρίσκεται 5 εκατοστά κάτω από το γόνατο και ελαφρώς προς το εξωτερικό του ποδιού. Ασκήστε πίεση σε αυτό το σημείο, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα για 2 λεπτά κάθε μέρα για να βοηθήσετε το στομάχι σας να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Όταν το πιέζετε, μπορεί να νιώσετε μέτριας έντασης πόνο ή δυσφορία.

4. Σημείο πίεσης στο αυτί

Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο πίεσης που ελέγχει την όρεξη. Για να το βρείτε, τοποθετήστε τον αντίχειρα μπροστά από το τριγωνικό πτερύγιο του αυτιού σας. Τώρα ανοιγοκλείστε το στόμα σας και βρείτε ένα σημείο που έχει μέγιστη κίνηση. Πιέστε αυτό το σημείο για 1 έως 3 λεπτά, 2 φορές την ημέρα.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα για τον βελονισμό και την πιεσοθεραπεία:

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας