Δείτε 5 αποτελεσματικούς τρόπους για να ανακουφιστείτε από την Αρθρίτιδα ΧΩΡΙΣ Φάρμακα και Χάπια!

Από όλα τα πράγματα που υπάρχουν στα ντουλάπια μας, δεν υπάρχει κάποιο που να αγαπάμε όσο το μηλόξυδο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το χρησιμοποιήσει κανείς και σήμερα θα σας δείξουμε άλλη μία: ανακούφιση από την αρθρίτιδα!

Πράγματι, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το χρησιμοποιήστε προκειμένου να ανακουφιστείτε από την αρθρίτιδα. Καλό θα ήταν βέβαια να ρωτήσετε τον γιατρό σας πριν ακολουθήσετε κάποια από τις θεραπείες.

1. Μουλιάστε μία άρθρωση 

Συστατικά 

1 κούπα μηλόξυδου
6 κούπες ζεστό νερό

Οδηγίες

Σε ένα μπολ, βάλτε το μίγμα και μουλιάστε το χέρι σας για 30 λεπτά. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη θεραπεία κάθε φορά που νιώθετε πόνο από αρθρίτιδα.

2. Μπάνιο σε όλο το σώμα

Μερικές φορές, το να μουλιάσουμε μία άρθρωση δεν φτάνει. Όταν πονάτε σε περισσότερα σημεία, τότε ένα μπάνιο μπορεί να σας προσφέρει πολύ ανακούφιση.

Συστατικά 

1 με 2 κούπες μηλόξυδο
1 μπανιέρα γεμάτη νερό

Οδηγίες

Γεμίστε την μπανιέρα και ρίξτε μέσα το μηλόξυδο. Μπείτε μέσα και χαλαρώστε για 30 με 35 λεπτά. Ενώ χαλαρώνετε,  μπορείτε να κάνετε μασάζ σε όλο το σώμα για περισσότερη ανακούφιση. Προσοχή μην τραβάτε πολύ το δέρμα σας, ειδικά προς τα κάτω.

Να θυμάστε να κάνετε μασάζ και στα αυτιά σας. Μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενο, αλλά είναι μορφή ρεφλεξολογίας, που βοηθάει στην απελευθέρωση ενδορφινών και στην γενική χαλάρωση.

3. Έμπλαστρο 

Ένα έμπλαστρο είναι ο παραδοσιακός τρόπος να εφαρμόσουμε πίεση και θεραπεία σε ένα σημείο που πονάει. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εφαρμόσετε θεραπεία με μηλόξυδο.

Συστατικά 

1½ κούπα νερό
¼ κούπα μηλόξυδο
Καθαρό πανί
Καθαρή, στεγνή πετσέτα

Οδηγίες,

Σε ένα μικρό σκεύος ζεστάνετε το νερό με το ξύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να είναι αρκετά ζεστό αλλά να μπορείτε να το ακουμπήσετε.

Μουλιάστε το πανί στο μίγμα και στύψτε το για να μην στάζει

Βάλτε το πάνω στην άρθρωση που έχει πρόβλημα και τυλίξτε με στην στεγνή πετσέτα για να μην φύγει το πανί και για να ζεσταθεί περισσότερο η άρθρωση.

Αφήστε το για 10 με 15 λεπτά.

Επαναλάβετε τα στάδια 2 με 4 στην άρθρωση με το πρόβλημα

Μπορείτε να επαναλάβετε την θεραπεία όσες φορές θέλετε.

4. Μασάζ με μηλόξυδο

Είναι από τους καλύτερους τρόπους να μειωθεί ο πόνος και η ένταση.

Συστατικά 

2 κ.σ μηλόξυδο
1 κ.σ λάδι καρύδας ή κάποιο άλλο παρόμοιο έλαιο.

Οδηγίες

Ανακατέψτε το μηλόξυδο και το έλαιο της επιλογής σας. Κάντε μασάζ κατευθείαν πάνω στην άρθρωση με το πρόβλημα. Αφού τελειώσετε το μασά μην ξεπλύνετε. Μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία όσο συχνά θέλετε.

5. Δυναμωτικό ρόφημα

Το μηλόξυδο κάνει πολύ καλό και στην υγεία μας όταν το καταναλώνουμε. Αφού ρωτήσετε τον γιατρό σας και σας πει πως δεν επηρεάζει κάποιο άλλο φάρμακο, δοκιμάστε αυτό το σπιτικό ρόφημα που έχει αντιβακτηριαή, αντιμυκητιακή και αντιοξική δράση.

Συστατικά 

30 – 300 ml τσάι μέντας
1 κ.σ μηλόξυδο
1 κ.γ μέλι
1 κ.γ κανέλα

Οδηγίες

Φτιάξτε το τσάι μέντας. Ανακατέψτε το με το μηλόξυδο, το μέλι και την κανένα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Να πίνετε το ρόφημα μία φορά κάθε μέρα για να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Φυσικά, μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το ρόφημα και με άλλους τρόπους.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές και κάθε μία μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας. Εσείς θα τις δοκιμάσετε;

Credit: tiphero.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας