Δείτε ΤΙ πρέπει να Κάνετε εάν ξαφνικά το Μωρό σας Σταματήσει να Αναπνέει…

H Nicole Bechtle, μια νεαρή μητέρα, τρομοκρατήθηκε όταν ο 3 μηνών γιος της, Zane, ξαφνικά σταμάτησε να αναπνέει. Ο γιος της ήταν αναίσθητος και κανείς δεν ήταν εκεί για να την βοηθήσει. Μην μπορώντας να τον επαναφέρει, κάλεσε το EKAB.

Η Nicole είχε μόλις ταΐσει τον γιο της, Zane, όταν ξαφνικά εκείνος άρχισε να βήχει και να κάνει εμετό. Τότε σταμάτησε να αναπνέει. Η νεαρή μητέρα είπε στο KUSA, “Δεν ξέρω για πόση ώρα συνέβαινε. Ήταν σαν αιώνας – άρχισε να γίνεται μπλε…

Άρχισε να κάνει εμετό και μετά να πνίγεται… Ήταν σαν να κρατάω άψυχη κούκλα.”
Το μωρό δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες της Nicole, κι έτσι κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Ένας ελεγκτής κλήσεων στο Lakewood του Κολοράντο απάντησε στην έκκληση της Nicole για βοήθεια και την ηρέμησε εξηγώντας της βήμα βήμα τι να κάνει.

Μετά από δύο λεπτά αγωνίας, οι προσπάθειες της μητέρας έπιασαν τόπο και ο Zane τελικά πήρε μια βαθιά ανάσα. Ο ήχος του κλάματος έκανε τον τηλεφωνητή να πει χαρούμενα “Αυτό ήταν καλό”.

Λόγω της τρομακτικής της εμπειρίας, η Nicole θέλει να μεταδώσει και σε άλλους την γνώση και την ικανότητα του πώς να κάνουν καρδιοπνευμονική ανάνηψη σωστά.

Προσπαθώντας να αποτρέψει την νούμερο ένα αιτία θανάτων μωρών στις ΗΠΑ, η Bechtle προσπαθεί να πείσει τις αρχές να γίνει υποχρεωτική η εκμάθηση της ανάνηψης από τους νέους γονείς.

Αντί να περιμένετε τους νομοθέτες, μπορείτε να κάνετε μερικά προληπτικά βήματα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την σωστή εμπειρία για να σώσετε την ζωή ενός μωρού. Δείτε στην παρακάτω εικόνα τις διαφορές ανάμεσα στην καρδιοπνευμονική ανάνηψη μωρών και ενηλίκων.

Ο αριθμός συμπιέσεων είναι ο ίδιος, 30 συμπιέσεις και 2 αναπνοές. Η τοποθέτηση του χεριού είναι διαφορετική: στα μωρά τοποθετείτε 2 δάχτυλα στη μέση του στήθους αντί για την άκρη της παλάμης, όπως γίνεται στους ενήλικες.

Τι πρέπει να κάνετε εάν σας τύχει κάτι τέτοιο:

Σκουντήξτε και φωνάξτε.
Φωνάξτε βοήθεια. Ζητήστε από κάποιον να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ.
Δείτε αν το μωρό αναπνέει.
Πιέστε με δύναμη και γρήγορα. Κάντε 30 συμπιέσεις.
Ανοίξτε τον αεραγωγό και δώστε δύο αναπνοές.
Επαναλάβετε το σετ των 30 συμπιέσεων και των 2 αναπνοών.
Αν είστε μόνοι, μετά από 5 σετ τηλεφωνήστε στο ΕΚΑΒ και μετά συνεχίστε τα σετ.

Ή γνώση είναι δύναμη και μπορεί να σώσει ζωές!

Credit: faithtap.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας