Δείτε ΓΙΑΤΙ πρέπει να φορέσετε τις κάλτσες πριν πέσετε για ύπνο σήμερα το βράδυ. Δεν πάει το μυαλό σας!


Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ; Ίσως επειδή δεν φοράτε κάλτσες. Για κάποιο λόγο οι κάλτσες στον ύπνο έχουν στιγματιστεί. Μπορεί να μην θεωρούνται το πιο ωραίο αξεσουάρ ύπνου ή αφροδισιακό, αλλά κάποιοι αισθάνονται πιο άνετα με τις κάλτσες.

Κάποιοι φοράνε κάλτσες στον ύπνο, γιατί κρυώνουν τα πόδια τους. Άλλοι για λόγους ομορφιάς, για να έχουν μαλακά πόδια. Φαίνεται ότι ο ύπνος με κάλτσες μπορεί να κάνει καλό. Μια έρευνα που έγινε από ερευνητές στο Εργαστήριο Ύπνου στο Basel της Ελβετίας ερεύνησε την σχέση ανάμεσα στην θερμοκρασία των χεριών και των ποδιών και πόσο γρήγορα αποκοιμιούνταν οι άνθρωποι.

Ερευνήθηκε μια ομάδα νεαρών αντρών. Όλοι κοιμήθηκαν αμέσως μόλις τα άκρα τους ζεστάθηκαν. Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται (αγγειοδιαστολή) στα χέρια και τα πόδια και αυτή η ζέστη αναδιανέμεται στο υπόλοιπο σώμα. Η έρευνα έδειξε ότι η αγγειοδιαστολή στα άκρα βοήθησε τους συμμετέχοντες να κοιμηθούν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Λόγω του ότι η θερμοκρασία του σώματος πέφτει όταν ζεσταίνονται τα χέρια και τα πόδια, το σώμα αρχίζει να μπαίνει σε φάση ύπνου. Μαζί με την πίεση που πέφτει, ο εγκέφαλος λαμβάνει μηνύματα από το σώμα για να ετοιμαστεί για ύπνο.

Είναι επίσης πιθανό η ορμόνη του ύπνου, η μελατονίνη, να αυξάνει την παραγωγή της. Με δυο λόγια: τα ζεστά πόδια σας βοηθάνε να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα. Δεν είναι μόνο οι κάλτσες που βοηθάνε στον ύπνο. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα του να φοράτε κάλτσες όταν κοιμάστε, τότε δοκιμάστε κάτι από τα παρακάτω:

-Βάλτε ένα ζεστό μπουκάλι νερό ή μια θερμοφόρα ανάμεσα στα πόδια σας πριν πέσετε για ύπνο.
-Βάλτε επιπλέον κουβέρτες στην άκρη του κρεβατιού.
-Αγοράστε κάλτσες από κασμίρι για τον ύπνο.
-Ζεστάνετε τα πόδια σας με παντόφλες πριν πέσετε για ύπνο.

Μπορείτε ακόμη να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή να πάρετε μια ηλεκτρική κουβέρτα. Μην ξεχάσετε την χαλαρωτική μυρωδιά της λεβάντας!

Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν, γι’αυτό είναι καλό να δοκιμάσουν κάποιο από τα παραπάνω κόλπα.
Πλέον έχετε και την υποστήριξη της επιστήμης για να κοιμάστε με κάλτσες!

Credit: tiphero.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας