Αυτές τις τροφές να αποφεύγεις όταν έχεις πονοκέφαλο

Ο πονοκέφαλος μπορεί ενδεχομένως να προκαλείται και από ορισμένες τροφές, όπως το αλκοόλ, η σοκολάτα και η καφεΐνη, γι’ αυτό να κρατάτε ημερολόγιο για τους πονοκεφάλους σας.

Σοκολάτα
Το 22% όσων εμφανίζουν πονοκέφαλο αναφέρουν ότι η σοκολάτα, τους προκαλεί πονοκέφαλο. Πολλοί άνθρωποι με ημικρανίες έχουν αυξημένη όρεξη και λαχτάρα για τροφές πριν αρχίσει ο πονοκέφαλος. Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της ημικρανίας παρά η αιτία της.

Κόκκινο κρασί
Τα θειώδη που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά στο κόκκινο κρασί έχουν συνδεθεί με ημικρανίες.
Το αλκοόλ στα ποτά προκαλεί αύξηση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Και τα δυο προκαλούν πονοκέφαλο. Άνθρωποι με ημικρανίες έχουν χειρότερη μέθη από οποιοδήποτε είδος αλκοόλ.

Καφές
Αν κοιμάστε πιο αργά το Σαββατοκύριακο και ξυπνάτε με πονοκέφαλο, προφανώς έχετε σύνδρομο στέρησης καφεΐνης. Λίγη καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ημικρανία και η καφεΐνη μπορεί να περιέχεται σε ορισμένα φάρμακα κατά της ημικρανίας, αλλά πολλή καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Έρευνα δείχνει ότι χρειάζεται να πίνετε περίπου 200 mg καφεΐνης για να εμφανίσετε πονοκέφαλο στέρησης όταν χάσετε τη δόση σας.

Τυρί: Το παλιό δεν είναι καλό
Το ώριμο τυρί είναι πιο πιθανό να προκαλεί πονοκέφαλο. Ένοχη μπορεί να είναι η ουσία τυραμίνη που δημιουργείται καθώς οι πρωτεΐνες του τυριού διασπώνται με τον καιρό. Όσο πιο πολύ ωριμάζει ένα τυρί τόσο περισσότερη τυραμίνη έχει.

Παγωτό
Ο πόνος που εμφανίζεται όταν τρώμε γρήγορα παγωτό αποτελεί αντίδραση στο κρύο, όχι στο παγωτό καθαυτό. Ο πόνος φτάνει στην οροφή του σε περίπου 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Τα κρύα τρόφιμα, όπως το παγωτό μπορεί ενδεχομένως να προκαλούν ημικρανίες σε ανθρώπους που υποφέρουν από αυτές, αλλά για τους περισσότερους ο πόνος φεύγει γρήγορα. Η λύση είναι να φάτε το παγωτό σας ή να πιείτε το κρύο ρόφημά σας πιο αργά.

Μπανάνα
Οι μπανάνες θα μπορούσαν να προκαλούν ημικρανία σε ανθρώπους που είναι ευαίσθητοι στην τυραμίνη.
Έρευνες δείχνουν ότι η φλούδα έχει περίπου 10 φορές περισσότερη τυραμίνη από τη μπανάνα. Να προτιμήσετε να αποφύγετε τις ίνες της φλούδας που κολλούν στη μπανάνα ή αν το ημερολόγιό σας σας αποκαλύψει ότι η μπανάνα μπορεί να σας προκαλέσει ημικρανία.

Κατεργασμένο κρέας
Τα νιτρικά και τα νιτρώδη που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε μπέικον, χοτ ντογκ και γεύματα μπορεί να διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προκαλούν πονοκέφαλο σε ορισμένους.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας