Αποφάσισε να ΜΗΝ φάει Καθόλου Κρέας για μία Εβδομάδα. Δείτε ΤΙ συνέβη στο Σώμα της και θα Σοκαριστείτε!

Όταν είσαι vegan, σημαίνει ότι δεν αγγίζεις κανένα ζωικό υποπροϊόν. Το κρέας, τα γαλακτοκομικά και πολλά από τα συνηθισμένα σνακ, πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου. Για κάποιον που έχει συνηθίσει να τρώει κοτόπουλα, μπριζόλες και τυριά, είναι πολύ δύσκολο να γίνει ξαφνικά vegan. Παρόλα αυτά, ήθελα να το δοκιμάσω.

το πρώτο βήμα για την επιτυχία σε μια δίαιτα, είναι η προετοιμασία. Έκανα μια έρευνα σχετικά με τα τρόφιμα που θα μπορούσα να φάω και έγραψα μια λίστα με ψώνια. Ήμουν αποφασισμένη να αντιμετωπίσω κάθε λαχτάρα μου για φαγητό, που δεν θα άρμοζε στην δίαιτά μου αυτή την εβδομάδα ως vegan.

Είχα ετοιμάσει όλα τα γεύματα μου για την εβδομάδα, για να μην τύχει να μπω στον πειρασμό να φάω κάτι που δεν πρέπει. Το προηγούμενο βράδυ πριν ξεκινήσω τη δίαιτα, ζύγιζα 49 κιλά. Ένιωθα φουσκωμένη, ληθαργική και ήθελα οπωσδήποτε να απαλλαγώ από την ακμή μου. Χρειαζόμουν μια αλλαγή.

Για πρωινό, έφαγα δύο φέτες από φρέσκο ψωμί σικάλεως χωρίς συντηρητικά, που αγόρασα από τον φούρνο της γειτονιάς μου και τις επάλειψα με φυστικοβούτυρο. Φυσικά, θα έπρεπε να κάνω τον καφέ μου χωρίς γάλα και ζάχαρη, πράγμα που δεν είχα συνηθίσει. Για μεσημεριανό γεύμα, είχα φρέσκα φύλλα από σπανάκι ψημένα με γλυκοπατάτες. Για ενδιάμεσα γεύματα, εναλλάσσονταν μπάρες πρωτεΐνης από φυστικοβούτυρο σοκολάτας και μπάρες με καρύδια και σοκολάτα, όλα τύπου vegan. Κατανάλωνα επίσης και ένα μήλο, για επιπλέον θρεπτικά συστατικά.

Οι γλυκοπατάτες ήταν πολύ χορταστικές, οπότε τι προτιμούσα πολύ στα γεύματά μου. Τα βραδινά μου γεύματα, ήταν δημιουργικά. Την πρώτη μέρα έφτιαξα vegan fajitas, δηλαδή σοταρισμένα κρεμμύδια και πιπεριές, τοποθετημένα πάνω σε μια τορτίγια από αλεύρι..

Δεν θα κρύψω ότι, στο τέλος της πρώτης μέρας αισθανόμουν πολύ αδύναμη και το σώμα μου δεν με κρατούσε. Όμως, δεν μπορούσα να εγκαταλείψω την προσπάθεια.

Την δεύτερη μέρα, έφαγα για βραδινό μια σαλάτα που περιείχε καρότα, διάφορα λαχανικά και μια σάλτσα vegan. Τη δεύτερη μέρα έκλεισα, επίσης με ημικρανία και ζαλάδα.

Την τρίτη ημέρα όμως οι ημικρανίες σταμάτησαν, αφού το σώμα πια άρχισε να προσαρμόζετε στα νέα δεδομένα. Για δείπνο έφαγα ρύζι με ανανά μπάρμπεκιου και τις επόμενες δύο νύχτες ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Για την πρόσληψη των πρωτεϊνών μου, έπινα smoothies με φρούτα. Όταν γύριζα από τη δουλεία μου, ένιωθα πως ήμουν έτοιμη να κατακτήσω το υπόλοιπο του απογεύματός μου. Υπό κανονικές συνθήκες σε τέτοια περίπτωση, θα ένιωθα υπνηλία και θα έπαιρνα κανένα δίωρο υπνάκο. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα ένιωθα πολύ ενεργοποιημένη. Εκτός από τις δύο πρώτες ημέρες, περνούσα τα απογεύματά μου κάνοντας ποδήλατο, τρέξιμο και πηγαίνοντας στο γυμναστήριο.

Στο τέλος της εβδομάδας, ήμουν πλέον ξεφουσκωμένη, η ακμή μου είχε καθαρίσει και όταν ζυγίστηκα, ήμουν 47 κιλά. Είχα χάσει δύο κιλά βάρους σε μόλις μία εβδομάδα!

Αν σκέφτεστε να γίνετε vegan, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι δύσκολο στην αρχή και απαιτεί πρόγραμμα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Credit: EliteDaily

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας