Απαλλαγείτε από τους Πόνους στην Πλάτη και Ισιώστε την Σπονδυλική σας Στήλη με αυτές τις 7 Πανεύκολες Ασκήσεις!

Ο πόνος στην πλάτη δεν είναι αστείο. Ανεξαρτήτως του αν είστε πολύ δραστήριοι ή εντελώς τεμπέληδες, όλοι διατρέχουν τον κίνδυνο επιβάρυνσης της σπονδυλικής στήλης εξαιτίας των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Ευτυχώς για εσάς έχουμε συγκεντρώσει μερικές απλές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις οι οποίες εγγυώνται να σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε τον πόνο στην πλάτη.

1. Ξαπλώστε ανάσκελα. Λυγίστε το δεξί πόδι στο γόνατο. Τεντώστε το αριστερό πάνω από το κεφάλι σας. Πιάστε το και με τα δύο χέρια κάτω από το γόνατο και τραβήξτε το προς τον κορμό σας. Μείνετε σε αυτή την στάση για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση δύο φορές για κάθε πόδι.

2. Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε τα γόνατα. Πιάστε το αριστερό πόδι και με τα δύο χέρια στο γόνατο και τραβήξτε το προς τον κορμό σας. Μείνετε σε αυτή την στάση για 20 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση και για τα δύο πόδια.

3. Ξαπλώστε ανάσκελα. Τεντώστε το δεξί σας χέρι στο πλάι, σε ορθή γωνία με το σώμα. Τεντώστε το αριστερό σας πόδι έτσι ώστε να είναι ίσιο. Προσπαθείτε να τεντώσετε το δεξί γόνατο προς τα αριστερά, έτσι ώστε να αγγίζει σχεδόν το αριστερό σας χέρι. Μείνετε σε αυτή την στάση για 20 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση δύο φορές και για τα δύο γόνατα.

4. Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε το δεξί σας γόνατο. Περάστε το κάτω μέρος του δεξιού ποδιού πάνω από τον αριστερό μηρό (σαν σταυροπόδι), με το γόνατο να δείχνει προς τα έξω σε ορθή γωνία.
Τραβήξτε με προσοχή το αριστερό σας πόδι προς το κεφάλι. Μείνετε σε αυτή την στάση για 30 δευτερόλεπτα. Αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε.

5. Λυγίστε το δεξί σας γόνατο και τεντώστε το αριστερό σας πόδι προς τα πίσω. Θα πρέπει να είναι λυγισμένο στο γόνατο. Μείνετε έτσι για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση κρατώντας την στάση αυτή με τα πόδια αντίθετα.

6. Ξαπλώστε στο πλάι από δεξιά. Λυγίστε το αριστερό γόνατο και πιάστε τον αστράγαλο σας με το αριστερό χέρι. Τραβήξτε προσεκτικά τον αστράγαλο με το χέρι σας, σφίγγοντας τους μυς του αριστερού μηρού. Η σπονδυλική σας στήλη δεν πρέπει να είναι πολύ λυγισμένη. Μείνετε έτσι για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ξαπλώστε στο πλάι από αριστερά και επαναλάβετε την άσκηση.

7. Σταθείτε μπροστά από ένα τραπέζι σε απόσταση ίση με τα χέρια σας. Λυγίστε το πάνω μέρος του σώματος λυγίζοντας ελαφρά τα γόνατα σε σημείο να μπορείτε να αγγίξετε το τραπέζι με τα δύο χέρια σας. Τα χέρια πρέπει να είναι τεντωμένα και το κεφάλι στο ύψος των ώμων. Μείνετε σε αυτή την στάση για 10 δευτερόλεπτα. Μετά σταθείτε ίσια και λυγίστε το σώμα εναλλάξ από την μία και από την άλλη πλευρά.

Μόλις τελειώσετε αυτές τις ασκήσεις σας εγγυόμαστε ότι θα αισθάνεστε τέλεια!

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας