Αν κι εσείς τρώτε Καρότα Baby, Σταματήστε Αμέσως! Δείτε τι προκαλούν στον οργανισμό σας!

Είναι σημαντικό για όλους να τρώνε λαχανικά, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να ακολουθήσουμε αυτή τη συμβουλή. Το να κάνουμε τα λαχανικά μας νόστιμα ή διασκεδαστικά, δεν είναι και εύκολη υπόθεση.

Αυτός είναι ένας λόγος που τα καρότα baby είναι μεταξύ μερικών από τα πιο δημοφιλή λαχανικά στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα. Είναι μικρά, διασκεδαστικά και νόστιμα για σνακ, ειδικά για τα παιδιά.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα καρότα baby είναι ένας ειδικός τύπος καρότου που έχει τροποποιηθεί γενετικά για να είναι πιο μικρό, ωστόσο υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γνωρίζετε πριν τα προσθέσετε στη διατροφή σας.

Εφευρέθηκαν το 1986, όταν ένας γεωργός συνειδητοποίησε ότι πετούσε πάρα πολλά καρότα που δεν έβγαιναν αρκετά μεγάλα ώστε να τα στείλει στο μανάβικο. Έτσι, πήρε όλα τα μικρά και παραμορφωμένα καρότα του, τα ξεφλούδισε, τα έτριψε, τα έκοψε και τα ονόμασε καρότα baby.

Ωστόσο, τα καρότα baby, πριν φτάσουν στη συσκευασία την οποία και αγοράζουμε, τα “λούζουν” με χλωρίο επειδή ακριβώς με τόση επεξεργασία που χρειάζονται γεμίζουν μικρόβια από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται.

Η κατανάλωση κάθε είδους τροφίμων που περιλούζουν με χημικές ουσίες γενικά δεν είναι καλή ιδέα και θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος, αν είναι δυνατόν.

Γιατί λοιπόν να μην προτιμήσετε απλά καρότα που μόνο καλό θα σας κάνουν, χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας; Διαβάστε μερικά από τα οφέλη τους:

  • 210% της ημερήσιας δοσολογίας σε βιταμίνη Α
  • 10% σε βιταμίνη Β
  • 6% σε βιταμίνη C
  • 2% σε ασβέστιο

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λάδι από τους σπόρους καρότου για να μαγειρέψετε, το οποίο περιέχει κάλιο, βιταμίνη Β6, χαλκό, φολικό οξύ, θειαμίνη και μαγνήσιο.

Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και falcarinol οποίο είναι μία φυσική τοξίνη η οποία προστατεύει από μυκητιάσεις.

Τέλος, βοηθά στην διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου, προσφέροντας βελτίωση της μνήμης και προστατεύει το συκώτι σας από τις τοξικές επιδράσεις των χημικών ουσιών που συναντάμε στην καθημερινή ζωή μας.

Credits: Trends Feed

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας