Αν η Κοιλιά σας μοιάζει κάπως ΕΤΣΙ, τότε κάνετε κάποιο από ΑΥΤΑ τα 5 Λάθη. Δείτε ΠΩΣ να τα διορθώσετε!

Οι άνδρες και οι γυναίκες φέρουν διαφορετικό λίπος στην κοιλιά, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι λόγοι για το πρόσθετο μαξιλάρι δεν συνδέονται πάντα με υπερβολική κατανάλωση πίτσας.

Η μέση διατροφή και η άσκηση μπορεί να μην λειτουργούν απαραίτητα για το είδος του κοιλιακού λίπους που έχετε. Αυτή η επίμονη διόγκωση που αρνείται να υποχωρήσει μπορεί να προκληθεί από κάποιον από τους λόγους που αναφέρονται παρακάτω.

1. Κοιλιά λόγω αλκοόλ

Αυτό το κοιλιακό λίπος μερικές μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη και στα πόδια. Η μπύρα, το κρασί και άλλα ποτά είναι οι ένοχοι που εμποδίσουν το σώμα να διασπάσει το φαγητό σωστά και την ικανότητα του ήπατος να καίει λίπος. Το αλκοόλ τείνει επίσης να έχει υψηλές θερμίδες.

Τι να κάνετε:

  • Κόψτε το αλκοόλ μια και έξω.
  • Άσκηση
  • Τρώτε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες.

2. Κοιλιά εγκυμοσύνης

Μετά τη γέννηση του μωρού, η κοιλιά τεντώνει και δύσκολα έρχεται στην αρχική της κατάσταση. Ακόμα κι αν χάσατε το βάρος που είχατε πάρει, θα εξακολουθείτε να έχετε κοιλιά γιατί οι κοιλιακοί μυς έχουν διαχωριστεί. Τα επίπεδα ινσουλίνης ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προκαλώντας την κοιλιά σας να αποθηκεύει λίπος. Αρχικά, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να αποκλείσετε τον διαβήτη.

Τι να κάνετε:

  • Σταματήστε να κάθεστε με σταυρωμένα χέρια.
  • Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν η διόγκωση συνοδεύεται από πόνο στην πλάτη, τη λεκάνη ή το στομάχι.
  • Το περπάτημα είναι ιδανικό.
  • Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να απαιτούν χειρουργική επέμβαση ή φυσιοθεραπευτή.

3. Κοιλιά λόγω άγχους

Η κορτιζόλη συνδέεται με το άγχος και με την αύξηση του σωματικού βάρους επειδή προκαλεί την αποθήκευση του σπλαχνικού λίπους, αλλά μπορεί επίσης να κάνει τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο. Το λίπος τείνει να συγκεντρώνεται γύρω από τη μέση και μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα στο μεσαίο τμήμα.

Τι να κάνετε:

  • Ανάπαυση. Πηγαίνετε στο κρεβάτι νωρίτερα για να ρυθμίσετε το μεταβολισμό σας.
  • Αποφύγετε τα πρόχειρα φαγητά και την υπερκατανάλωση τροφής.
  • Όχι στην καφεΐνη, γιατί αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης.
  • Φάτε ένα υγιεινό πρωινό.
  • Κάντε άσκηση, κάνετε γιόγκα ή δοκιμάστε διαλογισμό για να διώξετε το άγχος.

4. Ορμονική κοιλιά

Τα επίπεδα ορμονών μπορούν να σαμποτάρουν τις προσπάθειές σας για να απαλλαγείτε από το επιπλέον λίπος. Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων που συνδέονται με την κατάσταση του θυρεοειδούς μπορούν να επηρεάσουν το λίπος όχι μόνο στην κοιλιά, αλλά σε ολόκληρο το σώμα, το λαιμό, τους ώμους ή τα πόδια.

Οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών έχουν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, προκαλώντας το λίπος να κρεμάσει γύρω από τη μέση και τους μηρούς. Η κατάσταση μπορεί επίσης να προκαλέσει αντίσταση στην ινσουλίνη και να λαχταράτε τη ζάχαρη, αυξάνοντας έτσι την κοιλιά. Στους άνδρες, η χαμηλή τεστοστερόνη οδηγεί σε αργό μεταβολισμό και αύξηση του κοιλιακού λίπους.

Τι να κάνετε:

  • Τρώτε υγιή λίπη και φυτικές ίνες όπως τα Ωμέγα 3 λιπαρά.
  • Περιορίστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα τρόφιμα που προκαλούν φλεγμονή.
  • Η ελαφριά άσκηση όπως το περπάτημα ή η γιόγκα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα στρες (κορτιζόλη) χαμηλά.

5. Φουσκωμένη κοιλιά

Όταν ξυπνάτε το πρωί, το στομάχι σας είναι επίπεδο αλλά φουσκώνει καθώς περνάει η μέρα; Αιτίες αυτού του τύπου κοιλιάς περιλαμβάνουν το αέριο, τις τροφικές δυσανεξίες / αλλεργίες, την ανισορροπία της υγιούς χλωρίδας του εντέρου ή την κακή πέψη.

Αφού φάτε, μπορεί να παρατηρήσετε ότι έχετε πρόβλημα με τα έντερά σας ή αισθάνεστε φουσκωμένοι. ίσως έχετε κάποιο πρόβλημα με τη γλουτένη; Δεν τρώτε αρκετές ίνες; Πειραματιστείτε με το κόψιμο ενός φαγητού ή δύο (ζυμαρικά, καλαμπόκι, μαγιά, κ.λπ.) για να περιορίσετε τα τρόφιμα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα.

Τι να κάνετε:

  • Πάρτε προβιοτικά για να βοηθήσετε με την εντερική χλωρίδα.
  • Πίνετε αρκετό νερό όλη την ημέρα για να βοηθήσετε στην πέψη.
  • Δοκιμάστε ασκήσεις αναπνοής που τραβούν την εισπνοή βαθιά στο διάφραγμα.
  • Αυξήστε την πρόσληψη ινών με φρέσκα λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια και φρούτα.

Με όλους αυτούς τους τύπους κοιλιών, η κατανάλωση υγιεινών λιπών και η συμμετοχή στην άσκηση είναι πολύ επωφελής. Το επιπλέον λίπος στην κοιλιά είναι ένας πρόδρομος σε πιο σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις ή ο καρκίνος. Μιλήστε με τον γιατρό σας για το ποια σωματική δραστηριότητα και τρόφιμα θα λειτουργήσουν καλύτερα για εσάς.

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας