Την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι: Η συνταγή για χωριάτικη πορτοκαλόπιτα της Ρόζας!

Η καλύτερη πορτοκαλόπιτα που φάγαμε ποτέ, την φτιάχνει η κυρία Ρόζα στη Σίκινο. Μαγειρεύει υπέροχα και μας έδωσε την συνταγή για να την φτιάξουμε και εμείς.

Υλικά

10 φύλλα κρούστας

1 ποτήρι λάδι (χρησιμοποιεί εκείνη) ή σπορέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

4 αυγά

Ξίσμα από 4 πορτοκάλια (το μισό ξισμα στο σιρόπι και μισό στο μίγμα)

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι:2 ποτήρια ζάχαρη και 3 ποτήρια νερό που βράζουμε για 10 λεπτά (δεν πήζει)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ενα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα. 2. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, κόβουμε τα φύλλα, τα τσαλακώνουμε και τα ρίχνουμε στο μίγμα. 3. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο. 4. Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί, τη χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους