Εύκολη συνταγή, την φτιάχνει και αρχάριος: Πεντανόστιμο ραβανί μέσα σε λίγα λεπτά

Αν δεν είστε Master Chef, αν δεν έχετε γεννηθεί με το…ταλέντο του Άκη Πετρετζίκη στην κουζίνα, αν είστε ακόμη αρχάριοι τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα. Εύκολη και απλή για ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο ραβανί σε λίγα λεπτά.

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά

1/2 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι σπορέλαιο

2 φακελάκια μπέικιν

1 βανίλια

ξύσμα 1 λεμονιού

1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό 500 γραμ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 ποτήρια ζάχαρη

5 ποτήρια νερό

1 βανίλια

φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν 5 λεπτά.

Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια το ξύσμα,και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.

Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός.Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψιά 30 εκ. και ψήνω στους 170 βαθμούς 40 λεπτά περίπου.

Το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.

Βράζω το νερό με τη ζάχαρη,φλούδα και χυμό λεμόνι,4-5 λεπτά.

Προσθέτω τη βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψω και όταν λιώσει το βούτυρο,σιροπιάζω λίγο λίγο (γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι,το χλιαρό γλυκό.Είναι όνειρο!!!Καλή επιτυχία !!!

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους