12 Χριστουγεννιάτικες Συνταγές από όλο τον Κόσμο που θα δώσουν μια Ξεχωριστή Γεύση στο Φετινό σας Ρεβεγιόν!

Σε όλο τον κόσμο τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά, ετοιμάζουν τα καλύτερα και πιο νόστιμα φαγητά. Θεωρούνται διαχρονικά και τα αγαπούν όλοι χωρίς καμία εξαίρεση!  

Συγκεντρώσαμε τις πιο λαχταριστές συνταγές που σερβίρονται συνήθως στο γιορτινό τραπέζι σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ήδη μας τρέχουν τα σάλια!

Αγγλία: Ζουμερή γαλοπούλα με σάλτσα κράνμπερι.

Η γαλοπούλα πάντα κυριαρχεί στο γιορτινό τραπέζι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από εκεί, πέρασε το έθιμο με τη γαλοπούλα που τρώνε τα Χριστούγεννα στην υπόλοιπη Ευρώπη και Αμερική. Μάθετε τη συνταγή εδώ και εδώ.

Γερμανία: Ψητή πάπια με μήλα

Αν στην Αγγλία είναι έθιμο η γαλοπούλα, τότε στη Γερμανία κυριαρχεί η ψητή πάπια με μήλα. Μάθετε τη συνταγή εδώ και εδώ.

Φινλανδία: Ψητό χοιρομέρι

Το ψητό χοιρομέρι είναι το πιάτο που κυριαρχεί στις περισσότερες Σκανδιναβικές χώρες τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μάθετε τη συνταγή εδώ.

Δανία: Ψητό χοιρινό

Στη Δανία αγαπούν το χοιρινό και δε έλειπε και από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μάθετε τη συνταγή εδώ.

ΗΠΑ: Φασολάκια με μανιτάρια στο φούρνο

Αυτή η συνταγή είναι αγαπητή στις ΗΠΑ και γίνεται πολύ εύκολα. Μάθετε τη συνταγή εδώ.

Τσεχία: Νόστιμη πατατοσαλάτα

Η πατατοσαλάτα είναι από τα φαγητά που δε λείπει στο γιορτινό τραπέζι στη Τσεχία. Είναι ελαφρώς διαφορετική από τη ρώσικη σαλάτα, αλλά το ίδιο νόστιμη. Μάθετε τη συνταγή εδώ.

Ρωσία: Πίτα με σολομό

Την ημέρα των Χριστουγέννων στη Ρωσία συνηθίζουν να μαγειρεύουν βραστό κρέας σε ζελέ, ψητό χοιρινό και πάπια, και φυσικά πίτες. Ο ψητός σολομός μέσα σε ζύμη είναι μία από τις πιο ωραίες γιορτινές συνταγές. Μάθετε τη συνταγή εδώ.

Βουλγαρία: Τυρόπιτα

Η μπάνιτσα είναι μια γνωστή βουλγάρικη πίτα, που μπορεί να γίνει με κιμά, σπανάκι ή φέτα, που είναι και η πιο αγαπητή γέμιση. Μάθετε τη συνταγή εδώ.

Γαλλία: Χριστουγεννιάτικος κορμός

Ο χριστουγεννιάτικος κορμός είναι ένα γλυκό που δεν λείπει από κανένα τραπέζι στη Γαλλία. Η κλασική συνταγή είναι με κρέμα πραλίνας. Μάθετε τη συνταγή εδώ.

Ελλάδα: Βασιλόπιτα με αμύγδαλα και χυμό πορτοκαλιού

Η βασιλόπιτα είναι πρωτοχρονιάτικο έθιμο στην Ελλάδα και πάντα συνοδεύεται με ένα φλουρί. Ο τυχερός που θα το βρει, θα είναι καλότυχος για όλη τη χρονιά! Μάθετε τη συνταγή εδώ.

ΗΠΑ και Καναδάς: Εγκ νόγκ

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά αγαπούν στις γιορτές να πίνουν έγκ νογκ. Είναι ένα μείγμα χτυπημένων αυγώμ, κρέμας γάλακτος , κονιάκ και μπαχαρικών. Μάθετε τη συνταγή εδώ.

Αγγλία: Μπισκότα τζιντζερμπρέντ

Το τζιντζερμπρέντ είναι σύμβολο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλη την Ευρώπη, αλλά πιστεύεται, ότι πρωτοφτιάχτηκαν στην Αγγλία. Μάθετε τη συνταγή εδώ.

Credit: Adme

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα