Ψυχολόγος αποκαλύπτει 12 Μυστικά Κόλπα που θα σας βοηθήσουν να Αδυνατίσετε ΧΩΡΙΣ Προσπάθεια!

Ας το παραδεχτούμε – οι περισσότεροι δεν τρώμε επειδή πεινάμε. Όταν έχουμε κακή διάθεση θέλουμε κάτι γλυκό ή αλμυρό, αλλά απαραίτητα νόστιμο.

Οι συμβουλές του Brian Wansink – ψυχολόγος, ειδικός στο μάρκετινγκ και ερευνητής στις προτιμήσεις στο φαγητό θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Κρύψτε σε μη διαφανή πιάτα τα φαγητά

Αν αρνηθούμε από τις λιχουδιές στο σπίτι, θα τις βρούμε σε μια καφετέρια, σε σπίτι φίλων, στη δουλειά και αναμφίβολα θα φάμε μεγάλες ποσότητες. Καλύτερα να τις απολαύσετε στο σπίτι και με μέτρο.

Μασήστε καλά το φαγητό

Σύμφωνα με έρευνες, το καλό μάσημα της τροφής, μειώνει σημαντικά την όρεξή μας και επιτυγχάνεται πιο γρήγορα ο κορεσμός της πείνας.

Μην εξοικονομείτε θερμίδες στο πρωινό

Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι, συχνά παραλείπουν το πρώτο γεύμα με σκοπό τη μείωση των θερμίδων, αλλά καταλήγουν να φάνε περισσότερο κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας.

Αφήστε πίσω σας υπολείμματά φαγητού

Οι υπέρβαροι σπεύδουν να απαλλαγούν από την «απόδειξη» της ανεξέλεγκτης όρεξής τους. Ενώ οι πιο λεπτοί συμμετέχοντες του πειράματος δεν έδωσαν σημασία στα υπολείμματά τους και και καθοδηγούνται από αίσθημα του κορεσμού της πείνας.

Το φαινόμενο του απύθμενου πιάτου

Αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι τρώνε μέχρι την τελευταία τους μπουκιά. Ο λόγος γίνεται όχι με βάση το αίσθημα κορεσμού της πείνας, αλλά μέχρι να αδειάσει το πιάτο. Προτιμήστε ένα μικρότερο πιάτο και να παρακολουθείτε τον κορεσμό σας. Έτσι θα χορτάσετε πιο γρήγορα.

Μη φοβάστε τα ξεσπάσματα στο φαγητό

Αν κάνετε δίαιτα και στερήστε αγαπημένα φαγητά, αργά ή γρήγορα θα καταλήξετε να ανοίξετε το ψυγείο μετά τα μεσάνυχτα και να ψάχνετε κάτι νόστιμο να φάτε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μη τρώτε ό,τι βρείτε μπροστά σας. Φάτε κάτι υγιεινό ή τουλάχιστον σε μικρές ποσότητες.

Ψωνίστε σύμφωνα με τη λίστα

Ψωνίστε σύμφωνα με λίστα με όλα τα απαραίτητα που σας λείπουν. Έτσι δε θα μπείτε σε μεγάλο πειρασμό να ψωνίσετε κάτι εκτός λίστας που να είναι και μη ωφέλιμο.

Φάτε σε μερίδες

Σερβίρετε το φαγητό σας σε μερίδες και όχι σε μια μεγάλη πιατέλα ή σκεύος στο τραπέζι. Έτσι δε θα μπείτε στον πειρασμό να φάτε επιπλέον.

Ο κανόνας των δύο

Προσπαθήστε ώστε στο πιάτο σας να είναι μόνο δύο είδη φαγητού: κρέας και συνοδευτικό, συνοδευτικό και σαλάτα, ψάρι και λαχανικά. Αυτός ο απλός κανόνας θα σας μάθει να ακολουθείτε πιο πειθαρχημένη διατροφή.

Παρέα στο φαγητό

Όταν τρώμε μόνοι μας, καταναλώνουμε μέχρι και 30% λιγότερο. Και σε μια παρέα 3-4 ατόμων τρώμε διπλάσια ποσότητα από μια ατομική μερίδα. Γι’ αυτό προσπαθήστε να τρώτε μόνοι σας, ενώ όταν βρίσκεστε σε παρέα προτιμήστε σνακ και ροφήματα.

Αλλάξτε μέρος φαγητού

Αλλάξτε το μέρος όπου τρώτε. Φύγετε από την κουζίνα στο σαλόνι, από το γραφείο στο μπαλκόνι. Ακόμα και αν θελήσετε επιπλέον μερίδα, μέχρι να επιστρέψετε στην κουζίνα, η όρεξή σας θα έχει κορεστεί.

Credit: Adme

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα