Φανταστικά τσουρεκάκια με μέλι και γιαούρτι σε δέκα λεπτά!

Τα τσουρεκάκια έχουν την ονομασία´Lussebullar’ και αποτελούν παραδοσιακή σουηδική νοστιμιά.

Υλικά

1 κουταλιά ξερή ή 25γρ νωπή μαγιά ξερή ή φρέσκια
½ κουταλάκι αλάτι
0,25γρ. ή ένα φακελάκι σαφράν
60γρ βούτυρο
1 φλυτζάνι γάλα
5 κουταλιές μέλι
5 κουταλιές γιαούρτι
4 φλυτζάνια ή 450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 σταφίδες
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Φτιάξτε μια ζύμη με όλα τα υλικά, και αφήστε την να φουσκώσει. Μετά την χωρίζετε σε μπαλίτσες, τις πλάθετε σε κορδόνια και κατόπιν τα τυλίγετε σε σαλιγκαράκια.

Τα αφήνετε ξανά να φουσκώσουν και έτοιμα!

Για να ψηθούν χρειάζονται μόλις δέκα με δώδεκα λεπτά. Δεν είναι πολύ γλυκά, έχουν το κίτρινο χρώμα από τον κρόκο και μια υφή ανάμεσα στο ψωμί και στο ελληνικό τσουρέκι.

Η φίλη μας Αννα Κουσαθανα τα έκανε χωρίς σαφραν και Δείτε!!! Ξετρελάθηκε με τη γεύση και την ευκολία

Πηγή: daddy-cool.gr

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα