Βρέχει λέφτα τα Χριστούγεννα: Αυτό είναι το έκτακτο επίδομα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, χαρούμενοι οι Έλληνες

Έρχεται έκτακτο επίδομα το οποίο θα δώσει έστω και μικρή ανάσα σε ευάλωτα νοικοκυριά που “χτυπιούνται” από τα κύματα ακρίβειας όχι μόνο στα αγαθά πρώτης ανάγκης, αλλά και στις υπηρεσίες, καύσιμα και λοιπά.

Ο “κατάλογος” των δικαιούχων θα συμπεριλαμβάνει και φέτος τους μακροχρονίως ανέργους, αλλά με μειωμένο σε σχέση με πέρυσι ποσό. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι οι μακροχρόνια άνεργοι από 12 μέχρι 24 μηνών είχαν λάβει 250 ευρώ ενίσχυση.

Φέτος το ποσό αναμένεται να είναι 200 ευρώ, αλλά πρόκειται να αυξηθούν οι δικαιούχοι, αφού θα συμπεριλαμβάνει και τους δικαιούχους ΚΕΑ η επιταγή ακρίβειας.

Πέρσι οι δικαιούχοι ΚΕΑ αφού είχαν πάρει το διπλάσιο ποσό τον μήνα Δεκέμβριο δεν μπορούσαν να αιτηθούν και για την επιταγή ακρίβειας σε μακροχρόνια ανέργους.

Ακόμα και όσοι είχαν παιδιά και είχαν ενισχυθεί με την 1,5 επιπλέον δόση του επιδόματος παιδιού δεν μπορούσαν να αιτηθούν και για την έκτακτη ενίσχυση μακροχρόνια άνεργων. Φαίνεται πως φωτός δεν θα ισχύσει αυτός ο κόφτης.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μετά τις 16 Νοεμβρίου αφού ανακοινωθεί το πλεόνασμα των προηγούμενων μηνών.

Όπως και πέρυσι το επίδομα θα δίνεται μετά την υποβολή της σχετικής αίτησης και οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν επιδοτείστε θα μπορείτε να λάβετε την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση.

Την ενίσχυση θα δικαιούστε οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που:

συμπληρώνετε στις 30/11/2023 άνω των δώδεκα (12) και έως είκοσι τέσσερις (24) μήνες συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας στο μητρώο ανέργων της Δ.ΥΠ.Α.

δεν είστε δικαιούχος κανενός άλλου είδους παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης από τη Δ.ΥΠ.Α., εξαιρουμένων των παροχών που προέρχονται από τα προγράμματα κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής

το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2022 δεν ξεπερνά τα 14.000 ευρώ για τους άγαμους, σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει, τα 20.000 ευρώ για τους έγγαμους και τα μέρη συμφώνου συμβίωσης προσαυξανόμενα κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ή τα 23.000 ευρώ για μονογονείς, συν επιπλέον 3.000€ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

Πάντος υπάρχει πλέον και επισημά αποδοχή των νέων μέτρων στήριξης από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και συγκεκριμένα:

«Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και στο μέτρο που μπορούμε θα στηρίξουμε τον κόσμο» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης (ΣΚΑΪ), ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε (Mega) ότι «ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν, θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει ώστε να στηριχτεί ο κόσμος. Τι μορφή θα έχει αυτό το μέτρο, αυτά είναι θέματα που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»