Βενετία: Αυτός είναι ο λόγος που έπεσε το λεωφορείο από τη γέφυρα-21 νεκροί

Στο πένθος βυθίστηκε η Ιταλία, μετά την πτώση λεωφορείου από γέφυρα της Βενετίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άτομα και άλλοι τέσσερις να νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.Αναλυτικότερα, το λεωφορείο στη Βενετία έπεσε από γέφυρα στο Μέστρε. Ο οδηγός του οχήματος για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο, με το λεωφορείο να πέφτει από τη γέφυρα και στη συνέχεια να τυλίγεται στις φλόγες. Είκοσι ένα άτομα σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 4 σοβαρά.

Θρήνος για τους νεκρούς

Ο υπεύθυνος συγκοινωνιών του δήμου της Βενετίας, Ρενάτο Μποράζο, δήλωσε στη RAI πως στο λεωφορείο επέβαιναν πολίτες της Ουκρανίας, με τα ουκρανικά μέσα να επιβεβαιώνουν ότι πέντε συμπολίτες τους έχασαν τη ζωή τους στην ιταλική πόλη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο λεωφορείο επέβαιναν και Ιταλοί τουρίστες.

Ο οδηγός του λεωφορείου ήταν Ιταλός, σαράντα ετών, με επτά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη σφοδρή σύγκρουση. Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν τουλάχιστον δυο παιδιά.

Οι νεκροί ήταν Ουκρανοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Κροάτες τουρίστες, οι οποίοι επέστρεφαν σε κάμπινγκ της περιοχής Μαργκέρα, λίγο έξω από την Βενετία. Σήμερα το πρωί, η εισαγγελία της πόλης -στην οποία σήμερα κηρύχθηκε πένθος- ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του φοβερού αυτού δυστυχήματος. Για να εξακριβωθεί αν ήταν βλάβη του οχήματος ή ξαφνικό πρόβλημα υγείας του οδηγού αυτό που προκάλεσε την πτώση του πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές του Μέστρε.

Οι αρχές σημειώνουν πως ο οδηγός φαίνεται να προσπάθησε να ελέγξει το βαρύ όχημα, πριν αυτό βρεθεί στο κενό, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο άνδρας να παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας και γι’αυτό να έχασε το έλεγχο του οχήματος.

Οι συγγενείς των θυμάτων φτάνουν τις ώρες αυτές στην Βενετία για την δύσκολη διαδικασία της ταυτοποίησης των αγαπημένων τους προσώπων.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα