«Τριήμερο του σκότους τον Γενάρη» – Απασφάλισαν για τον καιρό τα Μερομήνια!

Μερομήνια 2024: Με χιονιά και τσουχτερό κρύο ο φετινός χειμώνας, σύμφωνα με τα Μερομήνια που δείχνουν ότι από τα τέλη του Δεκεμβρίου θα υπάρξει απότομη αλλαγή του σκηνικού και θα αρχίσουν τα χιόνια που θα διαρκέσει ως τις αρχές Απριλίου!

Μερομήνια 2024: Ο καιρός του πρώτου τετραμήνου του νέου έτους

Ιανουάριος 2024

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνια. Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

«Στα “λευκά” και η Αττική»: «Σειρήνα» από τον Γιάννη Καλλιάνο – «Μετά την Παρασκευή έρχονται…» (video)

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στις επόμενες ώρες, συγκεκριμένα στο δεύτερο μισό της ημέρας (14/12), σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Τοπικές βροχές θα υπάρξουν αρχικά σε περιοχές στα βόρεια Επτάνησα και στην Ήπειρο. Γρήγορα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα βορειοδυτικά τμήματα μέχρι και την κεντρική Μακεδονία. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που θα συνδυάζονται με ανοίγματα στον ουρανό.

Η θερμοκρασία θα είναι στους 18- 22 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 20 – 25 βαθμούς στα βόρεια και στους 20 – 25 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα