Τούρκος Ισλαμιστής λέει ότι οι άντρες χωρίς γενειάδα προκαλούν «πονηρές σκέψεις» σε άλλους άντρες επειδή μοιάζουν με γυναίκες

Τούρκος Ισλαμιστής λέει ότι οι άντρες χωρίς γενειάδα προκαλούν «πονηρές σκέψεις» σε άλλους άντρες επειδή μοιάζουν με γυναίκες

Ένας Ισλαμιστής ιεροκήρυκας στην Τουρκία, ο Murat Bayaral,  είπε σε μία τηλεοπτική εκπομπή, ότι οι άντρες θα πρέπει να μεγαλώσουν τη γενειάδα τους για να αποδείξουν ότι είναι πράγματι άνδρες κι όχι γυναίκες. Η γενειάδα είναι η μεγαλύτερη διαφορά των ανδρών από τις γυναίκες στην εμφάνιση, διαφορετικά επέρχεται μια σύγχυση.

Θεωρεί ότι και η γενειάδα είναι ένα μέρος τους ανδρικού σώματος που καθιστά σαφές το αρσενικό από το θηλυκό. Όπως λέει, αν ένας άνδρας είχε μακριά μαλλιά και ήταν ξυρισμένος, χωρίς γενειάδα, θα μπορούσαμε εύκολα να τον μπερδέψουμε με γυναίκα, αφού ο σύγχρονος τρόπος ντυσίματος των δύο φύλων έχει μικρές διαφορές.

Θεωρεί, τέλος ότι οι άνδρες χωρίς γενειάδες μπορεί να προκαλέσουν «ανήθικες σκέψεις», όπως ακριβώς μπορούν και οι γυναίκες.

Αυτή η κριτική έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, αλλά δεν είναι η μόνη. Οι τουρκικές συζητήσεις κατακλύζονται από τέτοιου είδους απόψεις για την ευσέβεια και τη σεμνότητα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν είχε δηλώσει το 2012 ότι πρόθεσή του είναι να αναθρέψει στο κράτος του αφοσιωμένες γενιές στα ήθη και στα έθιμα. Ο πρώην πρόεδρος της κυβέρνησης, ο Μπουλέντ Άριντς, δήλωσε το 2014 ότι οι γυναίκες απαγορεύεται να γελάσουν δυνατά όταν βρίσκονται ανάμεσα σε κόσμο.

Ένας άλλος Ισλαμιστής είπε ότι οι πεποιθήσεις του Bayaral, αποκάλυψαν την επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης να δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής χωρίς να υποχρεωθεί να τον επιβάλει μέσω νομικών περιορισμών ».

Ο Nassim Abdi, ισλαμιστής από το Σίδνεϊ, προσπάθησε να πείσει τους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά τους να ακούν μουσική στο αυτοκίνητο και να χορεύουν στο σπίτι.

Συγκεκριμένα είπε: «Οι γονείς πρέπει να πάψουν να ενθαρρύνουν τα παιδιά να ακούν μουσική, να χορεύουν, να τραβούν βίντεο από κάτι αστείο που θα κάνουν και να διασκεδάσουν δημοσιεύοντάς το στο διαδίκτυο. «Τι θα γεννηθεί στην καρδιά αυτού του παιδιού, η αγάπη του για το Κοράνι ή η αγάπη για τη μουσική

Ένας ακόμη κήρυκας από το Σύδνεϋ, ο Umm Jamaal ud-Din, επέκρινε τις γυναίκες που βγάζουν τα φρύδια τους. Είπε ότι είναι αμαρτωλές οι γυναίκες που το κάνουν αυτό, ακόμα κι αν γίνεται για λόγους υγείας.

διαφορετικό

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα