Τι ανέφερε η κόρη του: Στη φυλακή 55χρονος οδηγός που συνελήφθη για 7η φορά μεθυσμένος στον Βόλο

Σε σύλληψη ενός 55χρονου, οδηγήθηκαν οι Αρχές στον Βόλο το πρωί της Τετάρτης καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας του, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, μεταφέρθηκε χθες στις φυλακές, μετά από απόφαση που έλαβε η έδρα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελιοδικείο Βόλου.

Δεν είχε άδεια οδήγησης και ήταν σε κατάσταση μέθης

Δεν είχε άδεια οδήγησης από το 2020, ενώ η τελευταία φορά που συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης ήταν η έβδομη. Δήλωσε στους δικαστές πως όταν στεναχωριέται πίνει γιατί είναι ευαίσθητος, ενώ απέδωσε την βαριά ψυχολογική του κατάσταση στην ανεργία και στον χωρισμό από την σύζυγό του.

Μάλιστα είπε, πως την ημέρα της σύλληψής του είχε πιει κρασί γιατί πέρασε μόνος το Πάσχα. Στη συνέχεια, οδήγησε μέχρι το φαρμακείο για να αγοράσει φάρμακα για το στομάχι του, οπότε και συνελήφθη. Η μια από τις τρεις κόρες του και η πρώην σύζυγος ήταν παρούσες στο δικαστήριο και όταν άκουσαν την απόφαση “πάγωσαν” , όπως άλλωστε και οι δικηγόροι του, που δεν ανέμεναν να οδηγηθεί στη φυλακή. Αποφασίστηκε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με υποχρέωση έκτισης τους δύο μήνες.

«Δεν είναι εγκληματίας, είναι άρρωστος» ανέφερε η κόρη του, ενώ οι δικηγόροι του υποστήριξαν πως θα πρέπει να παρακολουθήσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Το δικαστήριο θεώρησε πως ο οδηγός είναι δημόσιος κίνδυνος και κρίθηκε πως θα μπορούσε να έχει ήδη ενταχθεί σε πρόγραμμα, αλλά ποτέ δεν το έπραξε.

«Μετά από όσα έχουν προηγηθεί ο λόγος του δεν έχει καμία αξία», ειπώθηκε από την έδρα.

Σύμφωνα με την δικογραφία σε έλεγχο μέθης που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή αλκοολομέτρου, ο 55χρονος βρισκόταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό 1,79 mg/lt εκπνεόμενου αέρα κατά την α’ μέτρηση και 1,83 mg/lt κατά την β΄ μέτρηση η οποία έγινε μετά την παρέλευση 18 λεπτών της ώρας, με όριο το 0,25 mg/lt.

Related posts

Κόλαση φωτιάς στη Στιμάγκα Κορινθίας: Στη μάχη με τις φλόγες 140 πυροσβέστες και εναέρια μέσα – «Δεν έχουμε νερό»

Φωτιά τώρα σε νησί – Εκκενώνεται εργοστάσιο – Ήχησε το 112

Τραγωδία: Δώδεκα παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο