Θεσσαλονίκη: Πράκτορες του FBI και της CIA θα βρίσκονται στη ΔΕΘ για την επίσκεψη Τσίπρα

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παίρνουν οι αστυνομικές αρχές στη συμπρωτεύουσα, ενόψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.

Με βάση τις πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, στους προπαρασκευαστικούς σχεδιασμούς συμμετείχαν αξιωματικοί του FBI στους οποίους δόθηκε ακόμα και το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και πρόσβαση στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Από τις 8 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, στελέχη της CIA και του FBI θα βρίσκονται επί ποδός στην πόλη, ενώ η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου “USS Mount Whitney” θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι ΗΠΑ θα εκπροσωπηθούν σε ανώτατο βαθμό από τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος.

Όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας τα μέτρα θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά προκειμένου να μην συμβεί οποιοδήποτε σοβαρό επεισόδιο το οποίο θα μπορούσε να αμαυρώσει την Έκθεση.

Πέρα από τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τις συλλογικότητες, η αστυνομία αναμένεται να βρεθεί φέτος αντιμέτωπη και με Μακεδονικές Ενώσεις που εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών.

Πολυεθνικοί κολοσσοί όπως το Facebook, η Google, η Μicrosoft και η Lockheed Martin στήνουν ήδη τα περίπτερά τους και η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας με συμμετοχή 1.500 εκθετών.

Οι διοργανωτές περιμένουν θα καταρριφθεί το περσινό ρεκόρ των 264.000 επισκεπτών.

Πηγή

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»