Συγκινεί ο λόγος που το έκανε: 93χρονη ομογενής δώρισε μαστογράφο και ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κεφαλλονιάς

Η 93χρονη Ρουμπίνα Λιοσάτου χάρισε έναν υπερσύγχρονο μαστογράφο και ένα ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς στο Αργοστόλι.

Το έκανε για τον άντρα της

Σε μια συγκινητική κίνηση, που έρχεται να καλύψει τα κενά και τις ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προχώρησε μια 93χρονη ομογενής που ζει στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Ρουμπίνα Λιοσάτου, η οποία έφυγε για την Αυστραλία πριν από 65 χρόνια, χάρισε έναν υπερσύγχρονο μαστογράφο και ένα ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς στο Αργοστόλι.

Η ίδια ξεχνά ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα της, το Αργοστόλι, και μιλώντας για τη δωρεά της, είπε: “Μου άρεσε πάντα να προσφέρω και εργάστηκα στο νοσοκομείο Αργοστολίου ως εθελόντρια. Για τις γυναίκες, για μας, που ξέρω πόσο υποφέρουν, αποφάσισα να κάνω τη δωρεά”.

“Διέθεσε ένα κομμάτι δικό της για να αποκτήσουμε τον μαστογράφο αυτόν, ο οποίος είναι σημαντικός για την υγεία όλων των γυναικών. Επίσης έκανε δωρεά ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται για να γίνονται τα εξιτήρια των ασθενών, ούτως ώστε να μην χρησιμοποιείται, να μην απασχολείται το ΕΚΑΒ και με τα εξιτήρια” δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείο Αργοστολίου, Δημήτρης Μαρτίνης.

Παλαιότερα, η κ. Λιοσάτου είχε κάνει αντίστοιχες δωρεές και για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου από όπου καταγόταν ο σύζυγός της.

“Στο νοσοκομείο του Πύργου δώρισε κρεβάτια για την βραχεία νοσηλεία, τα οποία είναι ηλεκτροκίνητα προκειμένου να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση οι ασθενείς που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ένα σύγχρονο ακτινοσκοπικό μηχάνημα για το ακτινολογικό τμήμα” τόνισε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

“Άλλαξε η όψη του νοσοκομείου, αυτό το έκανα εις μνήμη του αντρός μου. Αγαπάμε την πατρίδα, την αγαπάμε πολύ. Μου άρεσε κάτι να κάνω για την πατρίδα μου” εξήγησε η κα Λιοσάτου.

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»