Συγγραφέας του πασίγνωστου βιβλίου “Το δώρο”: Συνελήφθη ο Στέφανος Ξενάκης για χρέη στο Δημόσιο

Στη σύλληψη γνωστού συγγραφέα για χρέη στο Δημόσιο προχώρησε η ΕΛΑΣ το πρωί της Δευτέρας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (6-3-2023) στη Βούλα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και έντεκα (11) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο.

Στον Εισαγγελέα ο Ξενάκης

O Στέφανος Ξενάκης ζει στην Αθήνα, είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας. Το πρώτο του βιβλίο, «Το Δώρο», κυκλοφόρησε το 2018 και αφού έγινε #1 Bestseller στην Ελλάδα μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 35 χώρες.

Επίσης έχει κυκλοφορήσει άλλα τρία βιβλία: Το Δώρο 2, Κάπταιν: Γράμματα στον Μπαμπά μου και ΝΑΙ.

«Το ήξερα καιρό ότι ο σκοπός μου ήταν να εμπνέω ανθρώπους. Το ήξερα ότι μου άρεσε να λέω ιστορίες. Το ήξερα ότι, παρότι μαθηματικό μυαλό, μου άρεσε να γράφω.
Τα ήξερα όλα αυτά αλλά κώλωνα. Κώλωνα πολύ. Μια ζωή με θυμάμαι να κωλώνω. Να κωλώνω και να πονάω. Ευτυχώς στην πορεία έμαθα να πονάω όταν ΔΕΝ κάνω κάτι
κι όχι όταν το κάνω. Τότε ήταν που άλλαξε η ζωή μου. Τότε ήταν που είπα ΝΑΙ στο όνειρό μου κι ΟΧΙ σε άλλο πόνο. Κι έτσι έγραψα το ΔΩΡΟ που εκδόθηκε το 2018. Αγαπήθηκε πολύ και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό», είχε γράψει σχετικά με το best seller Το Δώρο.

Είναι πατέρας δύο κοριτσιών 12 και 14 χρονών.

Εκτός από τη συγγραφή, ο Στέφανος Ξενάκης πραγματοποιεί ομιλίες με τίτλο «10 πράγματα που δεν μας έμαθαν». Παράλληλα, εργάζεται εντατικά για το μάθημα «ΝΑΙ, ΜΠΟΡΩ», ένα μάθημα αξιών και αυτογνωσίας, το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από την Α’ Δημοτικού.

Related posts

«SOS» Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών…»

Η κληρονομιά της Ελλάδας σε μοναδικά κλικ: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για την Μαριάννα Τουμασάτου: Το σπαρακτικό μήνυμα για την απώλεια που βύθισε στο Πένθος την διάσημη ηθοποιό